Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOO

Četiri saveza traže Čopovu smjenu

Josip Čop
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
04.04.2014.
u 09:00

– Anonimno pismo otvoreno optužuje gospodina Čopa za niz propusta, pogrešaka i nezakonitih radnji koje su teške naravi pa smatramo da bi, pokaže li se da su navodi vjerodostojni, trebala uslijediti neopoziva ostavka

Josip Čop, glavni tajnik HOO-a, sve češća je meta napada neistomišljenika. Nakon što je neki “neznani junak” poslao anonimno pismo u kojem se Čopu spočitava niz moralnih i zakonskih prijestupa, prvi se put netko javio sa službenim zahtjevom za tajnikovom ostavkom. Bez skrivanja iza nepotpisane predstavke.

Optužbe i za nezakonitost

Predsjedniku HOO-a Zlatku Mateši, članovima Vijeća HOO-a i Etičkom odboru HOO-a obratila su se četiri saveza neolimpijskih sportova: karataški, zrakoplovni, plesni i bodybuilderski.

– Anonimno pismo otvoreno optužuje gospodina Čopa za niz propusta, pogrešaka i nezakonitih radnji koje su teške naravi pa smatramo da bi, pokaže li se da su navodi vjerodostojni, trebala uslijediti neopoziva ostavka. Ako ona izostane, predlažemo Vijeću da samo pokrene proceduru razrješenja glavnog tajnika.

Sam piše zaključke kolegija

A u pismu se kaže da Čop u zaključke s kolegija tajnika ubacuje zaključke koji nisu prihvaćeni i da sam potpisuje zapisnik, da se prema svojim zaposlenicima odnosi kao da su niža klasa, da si je ove godine isplatio “jubilarku” u vrijeme kada djelatnici HOO-a i saveza nisu imali za plaće i programske akcije, da je zapošljavao nove ljude bez raspisivanja natječaja. Kao najveći grijeh navodi mu se angažman vanjskog suradnika s neto honorarom od 12.000 kuna oko posredovanja s kineskim donatorom sportske opreme kojem je neoporezivo isplaćivao troškove službenih putovanja u Kinu. Netko anoniman iz njegova profesionalnog okruženja, koji se očito boji za svoj posao, spočitava Čopu da je angažman te osobe HOO stajao 241.276 kuna i kako je bio posve suvišan jer HOO ima osobe koje su se time bavile, a ovaj angažman nije priskrbio nijednu donatorsku majicu.

Netko jako motiviran da Čopa što više ocrni čak si je dao truda da izračuna kako je dotični u devet godina tajničkog mandata zapravo radio dvije i pol godine manje jer ga nakon 14 sati gotovo nikad nema u uredu.

>> Vijeće HOO-a utvrdilo manjak prihoda od 5,7 milijuna kuna

Komentara 1

DU
Deleted user
11:27 09.04.2014.

fućka mi se za Čopa, a još više za Matešu, ali kako to da se baš ova četri neolimpijska sportska saveza (možda bolje reći 4 funkcionera tih saveza) našla da napadaju legalno (za sad) izabrane ljude HOO? Da možda ovi naši slavni odvjetnici imaju nešto sa tim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije