Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Češka povela protiv Hrvatske sa 2:0

Česi samo bod do finala, malo vjere u preokret

'Marin Cilic of Croatia reacts during his Davis Cup semi-final match against Tomas Berdych of the Czech Republic in Croatia\'s northern Adriatic town of Porec, September 18, 2009.   REUTERS/Nikola Sol
Foto: 'NIKOLA SOLIC'
1/3
19.09.2009.
u 08:43

Najgori mogući rasplet prvog dana sraza s Česima. Gosti nakon dva pojedinačna susreta vode sa 2:0 i korak su do prolaza u finale Davisova kupa gdje su posljednji put igrali još 1980. godine.

Ono što su naši tenisači napravili u četvrtfinalnom susretu protiv Amerikanaca – dvije pobjede u pet setova – sada je uspjelo našim suparnicima. Prvo je najbolji češki tenisač Radek Štepanak u pet setova, nakon gotovo šest sati igre (6:7(5), 7:6(5), 7:6(6), 6:7(2), 16:14, nadjačao Ivu Karlovića, a zatim je Tomas Berdych spriječio ponoćni preokret Marina Čilića i slavio sa 6:3, 6:3, 3:6, 4:6, 6:3.

Karlović, koji je u meču sa Štepanekom ubacio svjetski rekord od nevjerojatnih 78 asova te tako oborio svoj prijašnji od 55 asova s ovogodišnjeg Roland Garrosa, propustio je tri meč-lopte kod 5:4 u petom setu te još jednu kod 12:11. Štepanek je sve spasio, uvijek pogodio prvi servis kad je to bilo najpotrebnije.

– Kako se osjećam? Kao da sam bio u ringu s Cikatićem. Bole me leđa, peta, zglob, lakat, imao sam grčeve, vrti mi se u glavi. Rekord u asovima? Da, bilo ih je puno. Ma, briga me, povraća mi se od svega. Dao sam sve od sebe, borio sam se, no nije bilo dovoljno. Odlučile su nijanse, isto sam tako i ja mogao dobiti susret. Taktički sam igrao dobro, no Štepanek je bio taj koji je na kraju stigao do uspjeha – rekao je nakon susreta Karlović.

– Bio je to vjerojatno najemocionalniji meč u karijeri. Ušao sam u meč pun samopouzdanja, znao sam način na koji mogu do pobjede. Najvažnije je bilo biti strpljiv i čekati svoju priliku. Bio sam spreman igrati ne samo šest nego i 40 sati. S Karlovićem je najvažnije držati svoj servis. I kada je imao one meč-lopte, nisam uopće razmišljao o njima. Igrao sam poen po poen, bio maksimalno koncentriran. Kako je kad ti suparnik zabije 78 asova? Osjećaš se kao da si pred zidom za strijeljanje, no ne možeš ništa, nego ostati pozitivan i čekati. I dočekao sam svoj trenutak – rekao je nakon pobjede Štepanek kojem je ovo bila treća pobjeda nad Karlovićem u isto toliko susreta.

U drugom dvoboju, koji je završio pola sata nakon ponoći, Tomas Berdych vodio je sa 2:0 u setovima protiv Marina Čilića, a najbolji hrvatski tenisač vratio se u igru i sve odveo do pet setova, no na kraju je breakom u šestom gemu Berdych nakon 3 sata i 48 minuta igre odveo Češku do velike pobjede.

Česima do finala nedostaje tek jedan bod do kojeg bi mogli stići već danas (15 sati) jer u dvoboju parova imaju status favorita. U drugom polufinalu Španjolska je u Murciji protiv Izraela također povela sa 2:0. Ferrer je u tri seta svladao Levyja, a Ferrero Selu.

- Nama treba ozračje kakvo su napravili Česi. S takvom publikom mogu sve, kazao je hrvatski izbornik Goran Prpić.

- Drago mi je zbog naših navijača koji su došli u velikom broju. To je pobjeda za njih, dodao je češki tenisač Tomas Berdych.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
14:58 19.09.2009.

Majke li vam bezobrazne! Da sada sretnem Marina Čilića i Ivana Ljubičića, pljunuo bih im u lice. Kako ih nije sramota? Karlović, najstariji hrvatski tenisač, ostavio junačko srce na prašnjavoj podlozi, a budaletina Čilić potpuno nepripremljen ušao u susret! AA lijenčina Ljubičić nije se udostojio nazvati Prpića i ponuditi mu pomoć u igri parova. Baš me zanima gdje su sada oni licemjeri koji su pljuvali Karlovića kada je toj bandi pokvarenjaka pokazao figu, tj. bosanski grb. „Majke li vam bezobrazne“, rekao je onomad Dragiša Popadić u nezaboravnoj seriji „Bolji život“

GA
Galebar
09:10 19.09.2009.

Naša publika?! A šta smo mogli očekivati nego invaziju čeha kad smo odabrali Poreč, bilo bi bolje da se igralo (karikiram) u Petrinji ili Sinju, bar bi bilo više hrvatskih navijača...

LA
Laura Anny
09:28 19.09.2009.

Ali i ovo, trebalo bi izabrati grad ispod Biokova gdje je vruce ali nema vjetra. Cesi su zilavi ali bi ih trebalo staviti na test.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije