Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LINO ČERVAR Izbornik nakon uvjerljive pobjede nad Finskom (39:20)

Červar: Zadovoljan sam svim aspektima igre

Foto: Antonio Bronić
import
29.10.2008.
u 20:04

Lino Červar može biti zadovoljan viđenim u Ledenoj dvorani protiv Finske. Reprezentacija je odradila posao protiv Finske i krenula s dva velika boda.

- Prije svega čestitke reprezentaciji Finske na njihovoj fer i korektnoj igri. Mislim da je danas naša reprezentacija zaslužila pobjedu. Pristup igri bio je odličan, a treba naglasiti da smo igrali s pomlađenom reprezentacijom. Iskazali smo se u mnogim aspektima igre i sudjelovali u jako dobroj predstavi naše momčadi - rekao je hrvatski izbornik Lino Červar.

Objasnio je Mago di Umago i razloge lošeg početka.

- Ušli smo suzdržano više iz respekta prema protivniku. Kasnije smo se oslobodili tog pritiska, mogli ste vidjeti dobro igru i lijepe akcije. Sve u svemu, mogu biti zadovoljan, mogu dati pozitivnu ocjenu. Ne bih nikoga istaknuo jer, ponovno ću ponoviti, naš najjači igrač je ekipa - zaključio je Lino Červar.

Unatoč porazu razočaran nije bio ni finski izbornik Kauko Kelkka.

- Hrvatska je jedna od najboljih ekipa na svijetu. Mi smo znali gdje dolazimo. Nismo došli pobijediti, došli smo igrati i mislim da smo odigrali dobro - rekao je Kelkka, te dodao:

- Dobro je to funkcioniralo 40 minuta, ali poslije nije to više išlo. Valčić se vraća za Mađarsku
Junak utakmice Domagoj Duvnjak vrlo je skromno prokomentirao svoju igru.

- Ne igram ja sam utakmicu, tim igra utakmicu. Dobro je bilo od početka i rezultat je to pokazao - zaključio je Duvnjak. Za kraj se još izbornik osvrnuo na ozlijeđenoga Tončija Valčića koji će konkurirati za sastav u Mađarskoj.

- Tonči Valčić ima problema s upaljenom tetivom. Zdravstvena služba radi sve da ga osposobi, a ja očekujem da će on stisnuti zube i igrati u Mađarskoj.

Utakmica s Mađarskom igrat će se u nedjelju u 13.30 sati.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije