Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA Hrvatski izbornik Lino Červar o lošim i dobrim stranama Hrvatske

Červar: Obrana je bila slaba, a naš je zaštitni znak

10.01.2009.
u 22:52

Nije Lino Červar mogao izdržati a da i dan nakon utakmice sa Slovenijom još jednom ne progovori o splitskoj publici.

- Ako je to bila poruka da će tako biti na prvoj utakmici, onda sam prezadovoljan. Raspoloženje je bilo fantastično, toliko vedrine među ljudima nisam odavno vidio na jednome mjestu. Publika je bila naš najbolji igrač - kazao je Červar.

Izbornik je odmah nakon utakmice sa Slovenijom gledao snimku.

- Najpozitivnije je što je Ivano igrao nakon duge stanke. Pokazao je da nije puno izgubio, bio je pokretljiv. Daj, Bože, da ga zdravlje posluži do kraja. Ohrabruje i povratak Lackovića, na trenutke je podsjetio na Laca iz Marofa koji topom puca izdaleka i leti u visine. Na zadnjih nekoliko natjecanja nedostajali su nam golovi s distance, nije njegov povratak nebitan. I Anušić je, premda ozlijeđen, pokazao da će nam puno značiti. Na trenutke je i momčad igrala dobro, pogotovu u drugom dijelu prvog poluvremena. Pozitivno je i to što smo vidjeli svoje nedostatke - analizirao je Červar.

Izvukao je Červar dva osnovna nedostatka.

- Obrana je bila slaba, a ona je naš zaštitni znak, obje obrane (5-1, 3-2-1, nap. a.) koje sam koristio su podbacile. Nedostajalo je pokretljivosti, obje obrane bile su široke, slabo smo surađivali, prednja linija bila je loša. A druga loša stvar su golovi primljeni iz tranzicije, Slovenija je postigla osam golova iz tzv. brzog centra i sedam golova iz kontri, a to je pedeset posto golova, i to nam se ne smije događati.

Usto, nekoliko puta su nas Slovenci pretrčali. Odmah moramo početi razmišljati o tomu da u obrani moramo ginuti i da nas nitko ne smije pretrčati - rekao je Lino Červar.

Baš igru u obrani platio je Goran Šprem koji je igrao 15-ak minuta i potom ga je Červar posjeo na klupu.

- Nisam ga istjerao iz igre, već sam uveo drugoga da ga zamijeni, nije to bila negativnost. Šprem je brzanac, u napadu hrabar, ali nije dovoljno igrati u jednom pravcu. Ne smije se dogoditi da nam protivnik zabije iz čiste kontre, preko krila, to je naš stav još od Atene, a Šprem to nije ispunio - objasnio je Červar.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije