Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD ZAGREB

Červar: Nismo više hrabri, a neki igrači nemaju ni volje ni želje

Nexe PPD Zagreb
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
01.09.2018.
u 11:04

– Ovako kako trenutačno igramo nismo favoriti ni protiv koga. U Našicama smo izgubili jer nismo igrali hrabro, a kod pojedinih igrača nije bilo ni volje ni želje.

Dan nakon prve povijesne pobjede Nexea nad PPD Zagrebom u prvom kolu SEHA Gazprom lige, Lino Červar, trener “plinara”, imao je razloga za zabrinutost.

– Ovako kako trenutačno igramo nismo favoriti ni protiv koga. U Našicama smo izgubili jer nismo igrali hrabro, a kod pojedinih igrača nije bilo ni volje ni želje. Umjesto da smo poveli s 4:0 i odveli utakmicu u mirne vode, zbog svojih pogrešaka nakon 2:0 otišli smo u minus od 2:5 i kasnije više nismo uspjeli dostići njihovu prednost. Kod njihovih igrača vidjela se ogromna želja za pobjedom. U obrani su ginuli za svaku loptu – istaknuo je trener zagrebaša.

Zadovoljio tek Mandić

Dugih 12 godina Nexe je čekao na prvu pobjedu.

– Malo sam se bavio analizom i otkrio da smo 35 posto od 40 utakmica u kojima smo ih pobijedili dobili s pogotkom ili dva razlike. A imali smo puno, puno jače momčadi. Ova današnja momčad je puno, puno slabija i skromnija. Naravno da ćemo se morati pojačati u što skorije vrijeme ako želimo zadržati primat u domaćim natjecanjima i ako želimo igrati na završnom turniru SEHA Gazprom lige – istaknuo je Červar.

Nexe PPD Zagreb
1/10

A Liga prvaka?

– Bojim se da s ovim kadrom nemamo što tražiti u skupini i bit će čudo ako nekoga uspijemo pobijediti. Nažalost, to je objektivna slika današnjeg kluba. Puno nam je dobrih igrača otišlo, a pojačanja koja smo doveli nisu se za sada pokazala kao uspješne zamjene. Izuzetak je možda tek Mandić – veli Červar.

Koji je najveći problem ove momčadi?

– Srednji vanjski. Jotić je izvan momčadi, a Mrakovčić i Vistorop nisu kvaliteta koja bi nam donijela prevagu u napadu. Pa Vistoropa je čak iz juniorske reprezentacije istisnuo Bahtijarević – rekao je Červar.

Srednji s odličnim pregledom

Zanimljivo je da je Bahtijarević također igrač PPD Zagreba, ali je posuđen Sesvetama. No na srednjem vanjskom doveden je u međuvremenu Arber Ćerimi, reprezentativac Belgije. Ovaj 28-godišnji rukometaš u dosadašnjoj karijeri nastupao je za matični United HC Tongeren, također belgijski Sporting NeLo i francuski Cesson Rennes Metropole Handball. Visok je 180 centimetara i težak 77 kilograma, a za PPD Zagreb nastupat će u dresu s brojem 34.

– Njegova oca Bujasa trenirao sam u Umagu. U to vrijeme tata mu je bio jedan od boljih kružnih napadača u jugoslavenskoj ligi. U Umag je došao iz uroševačkog Borca. Mislim da nam može puno pomoći. Ima odličan pregled igre i, uostalom, da nije tako dobar, ne bi bio ni kapetan belgijske reprezentacije – istaknuo je Červar.

>> Pogledajte kako igra novo pojačanje zagrebaša

Novi igrač je dodao:

– Presretan sam što sam došao u jedan od najvećih klubova kada je europski rukomet u pitanju. O Zagrebu znam puno, sva najveća imena hrvatskog rukometa igrala su ovdje i velika je čast, ali i obveza nositi ovaj dres.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Oneill
Oneill
14:46 01.09.2018.

Trener hvala za sve ali za klopi lonac i gotovo ovo je sramota kako igrate.

Avatar rubinet
rubinet
13:41 01.09.2018.

Zagi..nisi baš u pravu..nije sve do Lina...jednostavno ima slabe igrače...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije