Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP

Červar nahvalio srpskog izbornika: Hrabar je, zna presjeći kao i ja

Lino Červar
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
10.04.2019.
u 16:57

Dvoboj koji su domaćini odlučili prebaciti iz dvorane Aleksandra Nikolića u mnogo veću Štark Arenu, bit će odigran u četvrtak s početkom u 18 sati, a domaćini se nadaju velikom broju navijača s obzirom da su ulaznice za utakmicu besplatne.

- Čeka nas odlična atmosfera u dvorani i jedan ozbiljan protivnik koji je odigrao prošlo SP na vrhunskom nivou. Mislim da će biti zanimljiva utakmica i nadam se pozitivnom ishodu - izjavio je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak na konferenciji za medije u Beogradu, dan uoči kvalifikacijskog dvoboja za Europsko prvenstvo 2020. protiv Srbije.

Dvoboj koji su domaćini odlučili prebaciti iz dvorane Aleksandra Nikolića u mnogo veću Štark Arenu, bit će odigran u četvrtak s početkom u 18 sati, a domaćini se nadaju velikom broju navijača s obzirom da su ulaznice za utakmicu besplatne.

Iako Hrvatska u Beogradu, kao ni tri dana poslije u Zadru, neće igrati u kompletnom sastavu, Duvnjak je optimist.   

- Svi znaju da imamo problema s ozljedama i da imamo pomlađenu reprezentaciju, ali mislim da kvaliteta nije upitna. Nadam se da ćemo to pokazati na terenu - zaključio je kapetan hrvatske reprezentacije.

- Naravno da nam nije svejedno i nije lako igrati s reprezentacijom Srbije koju poštujem, od trenera pa nadalje - rekao je izbornik naše momčadi Lino Červar te zasuo suparničkog trenera pohvalama:

- Poštujem Peruničića jer ga se vrlo dobro sjećam kao igrača. Kakav je bio igrač, takav je i trener, jer je imao hrabrosti presjeći, dati priliku mladim igračima i odreći se možda i jačih imena. I ja sam to znao raditi. Znam da je to vrlo težak moment, ali znam i da se isplati.

Červar ne bježi od uloge favorita.

- Mi jesmo na papiru favoriti, ali kvalifikacije to nikada nisu potvrdile. To su posebne utakmice, s posebnim nabojem. Ako želimo polučiti dobar rezultat, mi moramo iznimno dobro igrati. Došli smo nekompletni, nedostaju nam bitni igrači, ali trener mora znati da oni s kojima raspolažeš su najbolji. Poštujem moje reprezentativce. Pokušat ćemo se oduprijeti znajući da će biti složena utakmica, psihički možda malo teža za domaćina. Svjesni smo značaja utakmice, tog međusobnog susreta - rekao je Červar i poručio da očekuje korektnu atmosferu.

- Prije godinu dana smo pokazali kao domaćini na europskom prvenstvu korektno ponašanje. To je mnogo lakše kad neki igrači igraju u istim klubovima, druže se. Uostalom, nekolicini vaših reprezentativaca sam i ja bio trener. Želim da pobijedi bolja ekipa i da sve bude korektno.

Nakon prva dva kola u skupini 2 kvalifikacija za EP 2020. godine Hrvatska je vodeća sa četiri boda, Švicarska ima dva, a Belgija i Srbija po jedan.

Izbornik rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić poručio je uoči utakmice protiv Hrvatske u kvalifikacijama za EP 2020. kako njegova ekipa ima priliku iznenaditi favorita, dodavši kako će to biti idealna utakmica za dokazivanje.

- Hrvatska je favorit zbog svega što je učinila u posljednjih 20 godina. Međutim, to ne znači da nemamo izgleda. Može li utakmica protiv Hrvatske biti bolji meč za dokazivanje? - upitao je izbornik srpske reprezentacije na novinarskoj konferenciji u Beogradu.

Peruničić je poručio kako se Orlovi nikoga ne boje, ali i da poštuju svakoga suparnika, pa i Hrvatsku. Osvrnuo se i na promjenu mjesta odigravanja utakmice koja će se igrati u Štark Areni umjesto u dvorani Aleksandar Nikolić.

- To nije tema ove konferencije, ali ću kratko odgovoriti. Mi smo jučer kao sport doživjeli veliki udarac. To je moj osobni stav i na tu temu neću više govoriti - poručio je Peruničić dodavši: - Trudimo se iz svega izvuči pozitivne stvari.

Kapetan srpske reprezentacije Nemanja Ilić rekao je da se njegovi suigrače neće predati iako igraju protiv favorita.

- Vremena je malo, ali svi se s time susrećemo. Hrvatska je favorit, ali mi igramo kod kuće i nećemo se predati. Pružit ćemo sve kako bi zadržali bodove u Beogradu -  kazao je Ilić.

 

Komentara 1

ZE
zeko87
22:44 10.04.2019.

jeli to isto onako zna presjeci kao ti protiv brazilaca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije