Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETIRI NACIJE Hrvatska u Grazu pobijedila Egipat sa 27:24

Červar nadmudrio Smajlagića

28.11.2008.
u 19:38

Rukometaši Hrvatske pobijedili su Egipat sa 27:24 (13:9) u prvoj utakmici Turnira četiri nacije koji se igra u Grazu. U ne pretjerano ispunjenoj dvorani, većina gledatelja bila je u crvenim i bijelim bojama pa su naši rukometaši imali osjećaj kao da su kod kuće.

Prvi put smo zajedno u dvorani, otkako su se razišli nakon europskog prvenstva 2006. godine, vidjeli ponovno Linu Červara i Irfana Smajlagića. Jednog na klupi hrvatske, a drugog na klupi egipatske reprezentacije. Uoči nastupa u Grazu Červar je govorio:

Ovo nam je radni turnir i rezultat mi nije u prvom planu. Slično je uoči utakmice razmišljao i "Pipe".

- Nedostaje mi vrlo bitan igrač u vanjskoj liniji. Za mene je utakmica s Hrvatskom kao i svaka druga. Za mene je ovaj turnir samo dobar trening.

No, kada je počela utakmica, oba trenera bila su silno motivirana. Oba su žarko željela pobjedu. Lino Červar počeo je s očekivanom postavom. Na krilima Štrlek i Čupić, na crti Vori, na vratima Alilović, a u vanjskoj liniji braća Valčić i Buntić.

- Bez obzira što nemamo prva dva organizatora igre, Balića i Duvnjaka, Josip Valčić odigrao je više nego dobro - rekao je Lino Červar.

- U prvom poluvremenu odigrali smo jednom riječju fantastično. Svaka čast dečkima, i mene su iznenadili. Kad Mirko ovako brani onda nema straha. Štrlek? Mali je čudo. No, za cjelokupni dojam valja pričekati drugo poluvrijeme - rekao je Vlado Šola koji je debitirao kao sukomentator na RTL televiziji.

U drugom poluvremenu još bolja igra naših. Mirka Alilovića dugo nismo vidjeli u tako dobroj formi, a Štrlek i Čupić bili su poput dvije male ose koje je bilo nemoguće zaustaviti. Deset minuta prije kraja bilo je nedostižnih plus sedam (23:16). A sa koliko su samopouzdanja ušli u ovu utakmicu naši, dovoljno govori priča s početka utakmice. Upitao je Vlado Šola mladog Kopljara "koliko češ danas zabiti?". A on mu hladno odgovori - četiri. Zabio je samo tri...

Pobjedom naših rukometaša okoristile su se kladionice, jer bilo je mnogo uplata na Egipat. Ljudi su mislili da smo bez Lackovića, Balića, Duvnjaka, Metličića, Vukovića slabi. No, zaboravili su da imamo neke nove klince...

Utakmicu protiv Egipta gledao je i Dragan Primorac, ministar znanosti, kulture i sporta i njegov zamjenik Željko Klarić. Uz njega su sjedili čelnici Hrvatskog rukometnog saveza - Sandi Šola, predsjednik, Zoran Gobac, dopredsjednik, te Damir Poljak, glavni tajnik.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije