Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA DOIGRAVANJE

Celticsi na pragu finala

Paul Pierce
AFP
12.05.2010.
u 08:40

Košarkaši Boston Celticsa prohujali su Quicken Loans Arenom u petoj polufinalnoj utakmici doigravanja Istočne konferencije, slavili protiv domaćih Cleveland Cavaliersa sa 120:88 i tako poveli u seriji s 3-2.

Nakon prve trećine koja je otišla na stranu Cavaliersa (23-20), sve su ostale dionice igre pripale gostujućem sastavu, od kojih najuvjerljivije (40-25) ona posljednja.

Celticsi su dominirali svim segmentima igre i nadjačali su Cavalierse u postotku šuta iz igre (55%-41.2%), skokovima (41-31), asistencijama (25-20), kao i kontroli lopte (10 izgubljenih lopti naspram 17 Clevelanda).

Kada se svemu pridoda indisponiranost najkorisnijeg igrača lige u regularnom dijelu sezone (MVP) LeBrona Jamesa (15 koševa, uz šut iz igre 3/14), postaje jasno zašto je Cleveland tako lako izgubio.

- Promašivao sam puno šuteva koje inače pogađam. To se ne viđa često kod mene, pa kada se to dogodi, onda je veliko iznenađenje – rekao je James nakon najgoreg domaćeg poraza Cavaliersa u povijesti doigravanja u kojem je njihov najefikasniji strijelac bio Shaquille O'Neal s 21 košem.

Boston su predvodili njegovi veterani, Ray Allen (25 koševa), Paul Pierce (21 koš, 11 skokova) i Kevin Garnett (18 koševa), dok je sjajni playmaker Rajon Rondo nakon poluvremena bez koša, zabio svih svojih 16 poena u drugom poluvremenu (12 u trećoj četvrtini) kada su Celticsi stvorili prednost, a pridodao im je i sedam asistencija.

- Naši veterani su bili ključ. Igrali smo dobru košarku, dobro smo rasporedili šuteve i igrali momčadski. Ne trebamo igrati junačku košarku, dobri smo kada igramo kao momčad. Međutim, još nismo ništa napravili. Dobili smo tri utakmice, ali trebamo dobiti i četvrtu – rekao je trener Celticsa Doc Rivers.

Šesta utakmica na rasporedu je u četvrtak navečer u Bostonovom TD Gardenu.

NBA doigravanje, konferencijski polufinale, utorak:

Istočna konferencija

Cleveland (1) – Boston (4) 88:120 (O'Neal 21k, James 15k, 7a, 6s / Allen 25k, Pierce 21k, 11s, 7a, Garnett 18k, 6s)

Boston vodi u seriji 3-2

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije