Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(PRE)REVNI

Celticovi navijači u šoku i nevjerici nakon ovog postupka hrvatske policije

Celtic
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
12.12.2014.
u 12:23

Navijač Celtica zapalio je baklju i interventna policija krenula je u masu od 1500 ljudi, ali nakon korištenja suzavca u spreju sve je stalo i krivac unatoč videonadzoru nije priveden, a "akcija" se pokazala nepotrebnom

Celticovi navijači su svugdje dobrodošli jer su poznati po veselom temperamentu, sklonosti potrošnji i ponašanju koje je rijetko incidentno. Tako je bilo i u Zagrebu sve dok nije zapaljena jedna baklja na južnoj tribini, a zagrebačka policija malo prerevno odlučila odraditi svoj posao.

I britanski mediji su se raspisali o događaju tijekom utakmice Dinama i Celtica (4:3), ali ne zbog same predstave na terenu već događaja na južnoj tribini. Zna se da su baklje zabranjene na nogometnim utakmicama i naravno da je navijač Celtica koji ju je zapalio prekršio zakon, no interventna policija morala je imati više takta.

Odmah kad je baklja uočena, odlučili su potražiti krivca, a kad se ulazi u masu od 1500 navijača, mora doći do komešanja. Iako to komešanje nije bilo početak fizičkog sukoba, policija je svejedno koristila suzavac u spreju i tek tada izazvala buru negativnih reakcija.

Na kraju onaj koji je zapalio baklju nije priveden, baš kao što prije i poslije utakmice nitko od navijača Celtica ili Dinama nije završio na policiji, što potvrđuje izvješće Policijske uprave zagrebačke.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Dakle, policija je odustala od akcije na samoj južnoj tribini nakon korištenja suzavca u spreju, kao i od odluke da krivac bude priveden, što dodatno dovodi u pitanje odluku da uopće krene u akciju. Posebno jer osim oko 12 milijuna vrijednog videonadzora na stadionu Maksimir, policija ima i svoje kamere u rukama policijskih djelatnika pa ih je mogla iskoristiti. Ali nije.

>> Pogledajte kako navijači Celtica u centru Zagreba čekaju utakmicu s Dinamom

>> Transparenti 'Šuker izdajnik' i 'Šukeru, lopove' na tribinama Sevillinog stadiona

>> Dinamo u odličnoj utakmici pobijedio Celtic sa 4:3, tri gola Pjace

Komentara 104

Avatar petrolio
petrolio
13:00 12.12.2014.

upaljena je samo 1 baklja upravo zato jer je policija intervenirala! da su ostali bez reakcije, uskoro bi baklje doletjele na travnjak! pohvale policiji koja je pokazala da će se sa svim takvim izgrednicima oštro obračunati, a to je jedann od preduvjeta da se normalni navijači vrate na stadione, a ne da razmišljaju kad će im koja baklja pasti na glavu ili opeći dijete koje je s njima!

X2
xychhr-200
12:38 12.12.2014.

Baklje, pa niti ova jedna, i huliganstvo nemaju što tražiti na utakmicama. S takvima odmah u zatvor pa će valjda konačno shvatiti da to nije u redu.

MA
matildica
12:43 12.12.2014.

pa što vi to pišete bando huliganska kakvo pretjerivanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije