Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELJKO MRŠIĆ

Cedevitin trener miran uoči beogradskog dvoboja: Nama vatra nije došla do prstiju

Veljko Mršić
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/7
24.03.2017.
u 07:36

– Sve što je prošlo moramo zaboraviti kao i sve što je ispred, pa tako i ovih 3-0 s Partizanom u ovoj sezoni. Partizanovci vrlo dobro znaju da za njih nema sljedeće utakmice ako izgube ovu pa očekujem da će biti maksimalno angažirani

Košarkaši Cedevite već su triput ove sezone pobijedili Partizan, a ako im to, u subotu u Beogradu, pođe za rukom i po četvrti puta, cedevitaši će se sa 2-0 plasirati u finale ABA lige bez igranja zagrebačke polufinalne majstorice u koju je trener crno-bijelih Aleksandar Džikić prilično uvjeren.

No, Cedevitin kapetan Miro Bilan uvjeren je u nešto drugo:

– Ako budemo pravi svih 40 minuta, držim da nas oni ne mogu dobiti. Viši smo, ali i kvalitetniji na svakoj poziciji, no to nam neće ništa značiti ako ne budemo igrali kako treba. A ono što nam se ne smije dogoditi jesu crne rupe u kakvu smo upali u drugom poluvremenu prve utakmice. A tada smo im, nakon “plus 23” dozvolili četiri lake trice jer smo mislili da nas ne mogu stići.

Navijači – mač s dva kraja

Svaka crna rupa u prepunom Pioniru mogla bi biti kobna.

– Njihovi navijači napravit će maksimum da pomognu svojoj momčadi, no time mogu svojim ljubimcima i stvoriti pritisak. A to i jest naša želja, da se prvi razigramo i da oni nas stižu te da ih tako uvedemo u nervozu.

Doigravanje za prvaka ABA lige jedini je put kojim se može do Eurolige.

– Mi prvenstveno želimo osvojiti prvi naslov prvaka regionalne lige, a tek onda ćemo misliti što nam je to sve donijelo.

Ni trener Veljko Mršić ne gleda dalje od beogradske utakmice.

– Sve što je prošlo moramo zaboraviti kao i sve što je ispred, pa tako i ovih 3-0 s Partizanom u ovoj sezoni. Partizanovci vrlo dobro znaju da za njih nema sljedeće utakmice ako izgube ovu pa očekujem da će biti maksimalno angažirani. Nama vatra nije došla do prstiju, no mi moramo zaboraviti da imamo još jednu priliku i moramo im odgovoriti istom mjerom, energično i agresivno. Moramo igrati brzo, ali ne i brzopleto jer puno Partizanovih kontri može biti presudno.

Mršić se ne boji špijuniranja

S obzirom na to da su prvu polufinalnu utakmicu dobili bez napadačkog učinka Luke Babića (1 koš) i Marka Tomasa (2 koša), Mršića na neki način to i hrabri.

– To govori da imamo momčad koja može podnijeti i slabija izdanja nekih naših nositelja igre.

Na koncu se Mršić našalio na temu špijuniranja s kojom su gosti skrenuli pozornost svoje javnosti s lošeg zagrebačkog nastupa.

– Trenirat ćemo u Beogradu samo na dan utakmice i proći ćemo sve akcije koje ćemo igrati, nemamo što skrivati. 

>>Hrvat zbog žestokog prekršaja na velikom udaru u Španjolskoj: 'To je neobjašnjiva agresija'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije