Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje doigravanje

Cedeviti prva ili Ciboni 19. kruna

30.04.2014., Zagreb - 7. kolo A-1 Lige za prvaka KK Cibona Â? KK Zadar. Dario Saric.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
24.05.2014.
u 08:00

– Mi jesmo favoriti i učinit ćemo sve da osvojimo i naslov. On mi nije postavljen kao imperativ jer nešto dugoročno stvaramo, no ove sezone nije bio planiran ulazak u Euroligu pa se ipak dogodio

Još maksimalno 11, a minimalno sedam, utakmica dijeli nas od saznanja tko će biti košarkaški prvak Hrvatske. Regionalni prvak Cibona 19. put ili možda financijski naš najstabilniji klub Cedevita prvi put?!

Jasko upozorava na zamke

No, u sezoni velikih iznenađenja ne smijemo podcijeniti ni Zadar, koji dosad ima dva naslova, a jedini istinski autsajder u društvu velike trojke jest Jolly. No, ovo je godina u kojoj baš nikoga ne smijete otpisati... Jer, sjetite se samo Beograda i Milana.

A baš su Jolly mnogi već otpisali, a i sam njihov trener Ivica Burić izjavljuje da se nada da će njegov sastav biti koliko-toliko ravnopravan suparnik Repešinoj Cedeviti. No, iskusni lisac na klupi favorita svjestan je psiholoških zamki u dvobojima favorita i autsajdera, pa upozorava svoje igrače da večeras u dvojci Doma sportova (18.45) budu maksimalno ozbiljni, a Jasko ističe i ovo:

– Mi jesmo favoriti i učinit ćemo sve da osvojimo i naslov. On mi nije postavljen kao imperativ jer nešto dugoročno stvaramo, no ove sezone nije bio planiran ulazak u Euroligu pa se ipak dogodio. Mnogi predviđaju da će Repeša u finalu na kolegu s Cibonine klupe i reprezentativnog mu pomoćnika Slavena Rimca.

To očekuje i sam Riki jer mu se čini da su igrači odlučili dostojanstveno odigrati završnicu, bez kukanja za novcima i zahtjeva za slobodnim vikendom zbog privatnih razloga, kakav je nedavno imao Blassingame.

Jerel je igrač za završnice

– Jerel je igrač bitnih utakmica, to on voli. Bitna mu je stavka motivacija, a kako se sezona bliži kraju, on je sve motiviraniji – ističe Slaven Rimac.

U prethodne 22 sezone , osim Cibone (18) i Zadra (2), naslove prvaka Hrvatske još su osvajali Split (1) i Zagreb (1).

>> Jolly: Bura je motivacijski specijalac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije