Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aba liga

Cedevitaši se 'iživljavali' nad Dodikovom Igokeom

18.01.2015., Zagreb -  KC Drazen Petrovic, ABA liga, 18. kolo, KK Cibona -  KK Buducnost VOLI.   Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL
19.01.2015.
u 10:55

- Mi znamo da tijekom utakmice moramo biti mirni, no Golemac i ja smo normalni ljudi, može se s nama normalno pričati. Ne treba nam iživljavanje

Košarkaši Cedevite konačno su odigrali autoritativno na gostovanju kod nekog autsajdera pa su se iz Laktaša vratili u plusu od 29 koševa (86:57). Cibosi su pak doma, i uz solidne Lalića (15), Kuridžu (14) i Rozića (13), udarili u zid zvan Budućnost (67:84).

- U nekim stvarima mi očito nismo dovoljno dobri za njihovu razinu - priznao je Cibonin trener Slaven Rimac koji je po prvi put u sportskoj karijeri isključen.

Zbilo se to 38 sekundi prije kraja, na "minus 14", kada je sve bilo riješeno. Rimac je viknuo sucu "dupla", a Pukl mu je svirao tehničku što je bila treća tehnička za Ciboninu klupu, automatski i isključujuća za trenera.

- Mi znamo da tijekom utakmice moramo biti mirni, no Golemac i ja smo normalni ljudi, može se s nama normalno pričati. Ne treba nam iživljavanje.

A baš ta riječ, iživljavanje, primjerena je za ono što su košarkaši Cedevite učinili svojim domaćinima u Republici Srpskoj, nad klubom ljubimcem predsjednika Milorada Dodika. I bez Nemanje Gordića (koji je primio nagradu za najboljeg košarkaša tog BiH entiteta), Cedevita se poigrala sa Igokeom.

- Bila je to naša defenzivno čvrsta predstava. Malo smo toga dozvolili domaćinima. Bitno je da su zaigrali i Barać i Tomas, koji moraju imati strpljenja. Dobar pristup donio nam je prednost pa smo mogli priliku dati svima - ocijenio je Cedevitin trener Jasmin Repeša.

Među učinkovitijim u njegovu sastavu, u kojem su se svi upisali u strijelce, bio je Marko Arapović (13 koševa) koji je dodao:

- Lijepo je vidjeti kada svatko da ponešto. Premda smo vodili sa 20 koševa razlike, na poluvremenu smo se dogovorili da igramo još jače.

U reketu je dominirao Bilan (12 koševa, 6 asistencija), Babić je zabio 17, a Pilepić 11. Rekovalescent Barać za 16 je minuta upisao čak 12 skokova (5 napadačkih).

Poredak: 1. C. zvezda 17-0, 2. Budućnost 15-3, 3. Cedevita 12-6, 4. Partizan 11-7... 6. Cibona 9-9... 

>>Cedevita u gostima pobijedila Igokeu, Budućnost u Zagrebu razbila Cibonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije