Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predkolo Eurokupa

Cedevitaši bezbrižni, mravi sanjare o iznenađenju

kasun
pixsell
05.10.2010.
u 12:37

Košarkaši Cedevite i Zagreba u srijedu igraju uzvrate u Moskvi i Las Palmasu. Petrovićevi štićenici posao su obavili već u Podsusedu, pa u Moskvu na noge Dinamu dolaze sa “plus 36”. Mravi protiv Gran Canarije brane 'plus dva'.

I dok su košarkaši Cedevite u Moskvu otputovali savršeno mirni i bezbrižni, zagrebaši su put Kanarskih otoka krenuli nespokojni. Silno žele u skupine Eurokupa, no pred njima je u uzvratu pretkola prilično tvrda prepreka. Nakon zagrebačkigh “plus dva”, mravi vjeruju da se mogu ravnopravno nositi s Gran Canarijom, čak i na najvrelijem španjolskom parketu.

Štićenici Aleksandra Petrovića posao su obavili već u Podsusedu, no iako moskovskom Dinamu na noge dolaze sa “plus 36”, trener cedevitaša ne želi da njegovi igrači misle da će u srijedu u 18.30 u glavnom ruskom gradu biti na izletu. Bez obzira što ih dočekuje bogati ruski klub, ali bez iti jednog stranca.

- Kada sam prije šest sezona vodio španjolsku Lleidu napravili smo nevjerojatan preokret. U prvoj utakmici Eurokupa izgubili smo od Makedonikosa sa 26 razlike, a na svom smo parketu slavili sa 32 razlike i prošli dalje. Dogovorili smo se da ćemo u početku utakmice dati sve od sebe pa ako ne bude išlo, uvodit ćemo pričuve odnosno juniore. No, sve nam je polazilo od ruke pa smo u jednom trenutku vodili i sa 36 koševa razlike - prisjeća se Petrović.

Zagrebov trener Denis Bajramović svoje igrače uvjerava da u srijedu navečer (21.30) mogu iznenaditi, po njegovu mišljenju, treću po snazi momčad ACB lige.

- Nisu me dojmili individualnom kvalitetom, nemaju igrača za prevagu, no zato su vrlo kompaktna momčad. Nisu oni ništa specijalno, nego smo ih mi darivali u Zagrebu. Za razliku od prve utakmice imat ćemo i Amerikanca Danielsa koji je kvalitetan igrač na četvorci, ali nam se priključio kao tjelesna ruševina jer je preko ljeta slabo radio. Pokušat ćemo ih iznenaditi kombinacijom obrana koje smo koristili kod kuće, a to su zona i match-up zona.

U Zagrebovu sastavu dva nositelja igre imaju poteškoće. Žorić sa želučanom virozom, a Mulaomerović s upalom tetive koljena, no obojica će moći igrati. Mario Kasun u Las Palmas pak dolazi s lošim sjećanjima.

- Meni se upravo u Las Palmasu dogodio onaj srčani incident nakon kojeg su me otpremili u bolnicu, a za tri dana i na operaciju srca. U obje sezone igranja za Barcelonu, moj klub je ondje gubio - kazao je prvi Zagrebov centar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije