Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Cedevita u gostima pobijedila Igokeu, Budućnost u Zagrebu razbila Cibonu

Cibona
Foto: Marko Prpić/Pixsell
18.01.2015.
u 19:44

Nakon poraza u Zadru, Cibona je pred domaćim navijačima izgubila od Budućnosti (67:84). Aktualni prvak ABA lige bio je iznimno dekoncentriran

U 19. kolu ABA lige Cedevita je u gostima svladala Igokeu sa 86:57 i tako upisala svoju 12. pobjedu u spomenutom natjecanju. Zagrepčani su u Aleksandrovcu igrali bez Nemanje Gordića (prije utakmice je dobio nagradu za najboljeg košarkaša Republike Srpske u 2014. godini) i Marija Delaša, a umjesto njih zaigrali su Stanko Barać, kojemu je ovo bio debi u dresu Cedevite, i Marko Tomas.

Cedevita je brzo preuzela kontrolu, a Igokea je jedino vodstvo imala poslije trice Nikole Dragovića za 3:2. Nakon što je Marko Čakarević pogodio dva slobodna bacanja za minimalni zaostatak Igokee 7:8, gosti su napravili seriju 14-2, došli do prednosti 22:9 i prvu četvrtinu završili s 28:17.

Druga je okončana s 46:29 za goste, a 20 minuta odigranih nakon velikog odmora nije ponudilo nikakvu neizvjesnost.

Cedevita, koja je poslije treće četvrtine vodila 66:46, je utakmicu završila uz vrlo dobar šut za dva 23/33 i šut za tri 9/21. Gosti su u odnosu na domaćine skupili 19 skokova (Cedevita 28+8, Igokea 9+8) i osam asistencija (Cedevita 21, Igokea 8) više.

Do pobjede su Zagrepčane predvodili Luka Babić (17 poena i 4 ukradene lopte), Marko Arapović (13 poena i 4 skoka uz šut iz igre 6/7), Miro Bilan (12 poena, 5 skokova i 6 asistencija) i Fran Pilepić (11 poena i 5 skokova uz šut za tricu 3/4 i šut iz igre 4/5).

Debitant Barać upisao je šest poena i 12 skokova za 16 minuta. Tomas je utakmicu završio uz tri poena za 10 minuta, dok je sa 17 poena uz četiri trice, šest skokova i tri asistencije jedini dvocifreni kod domaćina bio Dragović.

Cibona je, pak, doživjela drugi uzastopni uvjerljivi poraz. Nakon poraza u Zadru, Cibona je pred domaćim navijačima izgubila od Budućnosti (67:84). Aktualni prvak ABA lige bio je iznimno dekoncentriran, u susretu je izgubio čak 20 lopti!

Goste je do pobjede predvodio Vladimir Dašić koji je zabio 18 koševa, a sjajan je bio  Omar Cook koji je utakmicu završio s 13 koševa i 11 asistencija.

Jure Lalić s 15 koševa i Marin Rozić s 13 bili su najbolji kod Cibone.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije