Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Cedevita pobjedom protiv Igokee potvrdila drugo mjesto

Cedevita Budućnost
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
22.03.2014.
u 19:47

Najkorisniji njegov igrač je bio Miro Bilan (15 koševa, 9 skokova). Po devet koševa zabili su Nurkić, Suton i Ray, a zapaženu rolu odigrao je i Zubčić koji je šutirao trice 4-4

U posljednjoj ovosezonskoj utakmici na svom parketu u ABA ligi, Cedevita je rutinski nadigrala Igokeu (74:60). Cedevitašima je to bila rekordna 19. pobjeda, koliko je taj klub imao i u sezoni 2011./2012.

– Odigrali smo solidnu obranu i osigurali drugo mjesto na ljestvici. Ovom pobjedom u prilici smo u posljednjem kolu postići klupski rekord, no važnije od toga je što smo kroz ovu sezonu podigli vrijednost naših mladih igrača – izjavio je Cedevitin trener Jasmin Repeša nakon utakmice u kojoj je najkorisniji njegov igrač bio Miro Bilan (15 koševa, 9 skokova). Po devet koševa zabili su Nurkić, Suton i Ray, a zapaženu rolu odigrao je i Zubčić koji je šutirao trice 4-4. Poput njega, 12 koševa zabio je i Smith, koji je šesti put imao šest ili više asistencija.

– Bili smo opušteni, jer smo prije osigurali Final Four, ali i voljni da obranom postavimo stvari na svoje mjesto – kazao je Smith. S obzirom na to da su Amerikanci svi poprilično vezani za svoje koledže, Smith se brzo oporavio od šokantnog poraza njegova Dukea protiv Mercera:

– Ovo je dobro za Cedevitu jer sada kada su moji ispali neću noću bdjeti da bih pratio NCAA košarku.

Cedevita je na drugom mjestu sa omjerom 19-6.

Preostala dva hrvatska predstavnika igraju u ponedjeljak, Cibona ide kod Širokog, a Zadar kod Radničkog.

>> Cedevita sigurna, Cibona može ispasti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije