Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi na ljestvici

Cedevita Olimpija u napetoj završnici slomila Split za nastavak dominacije ABA Ligom

KK Split  i KK Budućnost igraju 14. kolo ABA Lige
Ivo Cagalj/PIXSELL
15.01.2023.
u 06:00

Kod Splita izdvojimo Lewisa Sullivana koji je ubacio 18 poena, a imao je i po četiri skoka te ukradene lopte. Tyrell Nelson je dodao 16 koševa uz četiri skoka.

Očekivano su košarkaši Cedevita Olimpije, na domaćem parketu, svladali Split 102-88 (26-27, 30-24, 24-24, 22-13) u dvoboju 15. kola regionalne ABA lige. U utakmici gdje su dominirali napadi Splićani su se odlično držali sve do posljednje četvrtine. Nakon prvih 10 minuta su i vodili, a potom su bili u stalnom, ali blagom zaostatku. No, kvaliteta domaćina isplivala je na površinu u završnici te je slovenska momčad na kraju slavili s uvjerljivih 14 poena razlike.

Domaći sastav je imao odličnih 53 posto za tri poena (16-30), a najbolji igrač bio je Kevin Duane Ferrell s 18 poena i osam asistencija.

Kod Splita izdvojimo Lewisa Sullivana koji je ubacio 18 poena, a imao je i po četiri skoka te ukradene lopte. Tyrell Nelson je dodao 16 koševa uz četiri skoka.

Na vrhu ljestvice su Partizan i Cedevita Olimpija s omjerom 12-2, dok uz utakmicu manje Crvena zvezda ima 12-1. Zadar je na sedam pobjeda i sedam poraza, Studentski centar i Cibona imaju omjer 6-8, a Split 5-10.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije