Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE U VIŠNJIKU

Cedevita i nakon Zadra ostala neporažena

Zadar - Cedevita
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/8
16.04.2016.
u 20:39

James White sa 14 koševa i Jacob Pullen s 13 poena bili su najefikasniji igrači pobjedničke momčadi, dok su kod domaćih po 14 ubacili Ivan Marinković i Boris Barać.

U derbiju 5. kola A-1 Lige za prvaka košarkaši Cedevite su u dvorani na Višnjiku svladali Zadar sa 67:57 (23:15, 9:15, 21:16, 14:11) i ostali jedina neporažena momčad hrvatskog prvenstva.

U ne pretjerano lijepoj utakmici, u kojoj nijedna momčad nije bila posebno napadački raspoložena, a Zadar samo jednom bio u vodstvu (39:38 u 25. minuti), Cedevita je potvrdila svoju nadmoć limitirajući domaće na samo 57 koševa.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i u 10. minuti imali +11 (23:12). Zadrani su se vratili dobrom obranom u drugoj četvrtini, u kojoj su ostavili Cedevitu na samo devet koševa. Ipak, momčad Veljka Mršića je u nastavku dokazala kvalitetu, a odlučujuću prednost stvorila u početnih pet minuta posljednje dionice, kad su Zadrani uspjeli postići samo dva koša s crte za slobodna bacanja, a gosti stigli do najuvjerljivije prednosti (60:48), koju su uspjeli zadržati do kraja utakmice.

James White sa 14 koševa i Jacob Pullen s 13 poena bili su najefikasniji igrači pobjedničke momčadi, dok su kod domaćih po 14 ubacili Ivan Marinković i Boris Barać.

Uvjerljiva Cibona, Šibenik svladao Split u trileru

Košarkaši Cibone s uvjerljivih su 107:88 svladali Zagreb u gradskom derbiju odigranom u subotu u KC Dražen Petrović, a najveće iznenađenje 5. kola A-1 Lige za prvaka priredio je Šibenik koji je na svom Baldekinu stigao do prve pobjede svladavši Split s 90:84 u produžetku.

Junak pobjede Šibenčana bio je Domagoj Bašić koji je pogodio tricu za 77:77 na isteku 40. minute, čime je donio svojoj momčadi mogućnost da se izbori za prvu pobjedu u Ligi za prvaka. Bašić je s 28 koševa bio najbolji strijelac pobjedničke momčadi, dok je Ante Đugum postigao 23 poena uz 11 skokova za Splićane.

Cibona je u malom gradskom derbiju pokazala kvalitetu više u odnosu na Zagreb te slavila sa 107:88. Najbolji igrač utakmice bio je Cibonin bek James Florence koji je postigao 32 koša uz četiri asistencije, a Ante Žižić je uz 18 poena imao i 14 skokova. Luka Božić je sa 16 koševa bio najbolji strijelac Zagreba, dok je Miralem Halilović uz 11 koševa imao i 12 skokova.

Iskusni centar Šime Špralja je s 25 koševa predvodio riječki Kvarner 2010 do pobjede 91:80 u Velikoj Gorici. Mauro Veljačić je uz 18 koševa podijelio sedam asistencija, a Paolo Marinelli je spojio 16 poena i osam asistencija. Marin Zrnić je s 21 košem bio najbolji strijelac Gorice.

Nakon pet kola vodeća je Cedevita (5-0) bez poraza, a slijede je Cibona, Kvarner 2010 i Zagreb s učinkom 3-2. Peti Zadar i šest Split imaju učinak 2-3, a sedmoplasirana Gorica i zadnji Šibenik 1-4.

Već u utorak, 19. travnja, na rasporedu su utakmice 6. kola u kojima se sastaju: Kvarner 2010 - Split, Gorica - Cibona, Cedevita - Šibenik i Zagreb - Zadar.

>> Aco Petrović: Svi igrači i treneri dobili su svojih osam plaća, dug je sada nula kuna

Komentara 1

IK
ikovac
07:57 17.04.2016.

cedevitina petorka koja dobiva ove utakmice (neke čak jedva) trebala je da osvoji regionalnu ligu ili barem ulazak u finale. pobjede u domaćoj ligi su trebali da dobiju mladi momci. ovako je to mnogo neuspješna sezona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije