Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Cedevita do važne pobjede nad Budućnosti, Zadar na 'minus 34' u Beogradu

Cedevita - Budućnost
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
15.03.2015.
u 19:53

Ako Cedevita pobijedi Szolnoki u Mađarskoj gubitnik iz ogleda Partizana i Budućnosti skliznut će na četvrto mjesto dok će zagrebačka momčad biti treća.

Cedevita je u pretposljednjem, 25. kolu ABA lige pobijedila Budućnost 80:70 dok je Zadar teško stradao na gostovanju kod Partizana. Beograđani su slavili sa čak 34 koša razlike (87:53).

Zagrepčani su već u prvom poluvremenu stekli dvocifrenu prednost, a kad je Ivan Ramljak na početku treće četvrtine zabio za 44:30, Cedevita je došla do svojeg najvećeg vodstva na utakmici. Budućnost je zahvaljujući tricama kasnije došla na samo -3, no momčad Jasmina Repeše sačuvala je prednost i u posljednjem kolu prije doigravanja imat će priliku popesti se na treće mjesto.

Svoju najbolju utakmicu otkad igra u Cedeviti večeras je odradio mladi Karlo Žganec, koji je uz šut iz igre 6-7 upisao 14 poena, pet skokova i tri ukradene lopte, i imao veliki doprinos u obrani.

Kod pobjednika su uz Žganeca dvocifreni bili još Bilan s 20 poena, šest asistencija i pet skokova, Zubčić s 12 poena i sedam skokova, Ramljak s 11 poena i četiri skoka i Gordić s 10 poena i četiri asistencije, dok su goste predvodili Savović s 28 koševa i devet skokova te Šehović s 15 koševa.

- Čestitam dečkima na solidno odigranoj utakmici i apsolutno zasluženoj pobjedi protiv ekipe koja se zajedno s nama bori za što viši plasman pred početak playoffa. Uoči ove utakmice imali smo teško gostovanje i dalek put, a imali smo i problema s bolešću pa nismo imali Stanka Baraća i Marija Delaša - rekao je Repeša i pohvalio Žganeca.

Trener Budućnosti, Igor Jovović, kazao je kako je Cedevita zasluženo pobijedila.

- Mi smo u prvoj četvrtini igrali na način na koji smo se spremali. Nakon toga je rupa koja se dogodila u drugoj četvrtini odlučila pobjednika. Imali smo velikih problema s Bilanom. Imali smo 10 promašenih slobodnih bacanja, od čega su neka bila u ključnim trenucima. Uz to smo neke lopte predali u ruke protivniku i primili neke koševe u zadnjim stotinkama. U narednim utakmicama moramo igrati značajno bolje - rekao je Jovović.

Partizan će u posljednjem kolu s Budućnosti odlučivati o drugom mjestu. Crvena Zvezda izborila je prvo mjesto, a ako Cedevita pobijedi Szolnoki u Mađarskoj gubitnik iz ogleda Partizana i Budućnosti skliznut će na četvrto mjesto. Zagrebačka momčad na taj način osvojila bi treće mjesto i ostvarila zacrtano - izbjegla Zvezdu u polufinalu.

>>Florence treneru mailom javio da ne ide u Beograd i da napušta Zadar

Komentara 2

OT
od_topole
21:53 15.03.2015.

srbi dominiraju ☺

Avatar Point_of_view
Point_of_view
10:25 16.03.2015.

Gledam jucer prijenos utakmice izmedju Partizana i Zadra na Sportkanalu, puna dvorana u Beogradu, navijacu pjevaju, skandiraju, Partizan igra fenomenalno, Zadar ocajan i nedorastao protivnik. Prebacim na susret Cedevita - Buducnost, gledatelja nekoliko stotina, atmosfera komorna...Nikako mi nije jasno sto se dogadja sa sportskom publikom u Zagrebu? Rukometasi Zagreba dijele besplatne ulaznice i ne mogu napuniti Arenu, Mladost, Lokomotiva skoro da i nemaju navijaca a Cibona i Cedevita ne mogu prodati niti tisucu ulaznica. Cemu onda profesionalni sport, ako ga nitko ne zeli gledati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije