Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snježna kraljica

Časti li još tko tako? Evo koliko je toga samo u subotu besplatno podijeljeno na Sljemenu

Navijači na Sljemenu
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/7
05.01.2020.
u 07:00

Između prve i druge vožnje Krumpirište je bilo središte zabave, pa su tako neki slobodno vrijeme iskoristili za grudanje lažnim snijegom

Skijaške kape, rukavice, zimske bunde i dvostruki par čarapa obukli su ljubitelji skijanja, njih oko pet tisuća, prije nego što su došli na Sljeme kako bi mogli bodriti svoje favoritkinje na još jednom izdanju Snježne kraljice.

Srećom, čak i oni koji se nisu tako pripremili mogli su u skijaškom spektaklu uživati bez osjećaja hladnoće, jer se vrh Medvednice u subotu poslije podne „pekao“ na za ovo godišnje doba visokih šest celzijevaca.

Zbog Vlhove iz Bratislave

Hodajući uz Crveni spust mnogi su sa sebe skidali suvišne slojeve odjeće, a kako je osim toga tlo bilo bez snijega i blata, Krumpirište je bilo načičkano hrpicama navijača koji su skinuli svoje debele jakne i sjeli na travu kao da su na pikniku.

Navijača je bilo iz cijelog svijeta, pa su se tako osim hrvatskih, vijorile zastave Švicarske, SAD-a, Slovačke, Slovenije... Od stranih je navijača upravo fanova Slovakinje Petre Vlhove na Sljemenu bilo najviše, a teško je bilo proći Krumpirištem da se svakih nekoliko metara ne vidi grb te države.

- Naravno, kad je ona zadnjih godina sve bolja. Parirati joj može trenutačno jedino još Mikaela Shiffrin. Velike se stvari za nju spremaju, sigurni smo i zato je podržavamo sto posto. Došli smo iz Bratislave samo da za nju navijamo. Idemo, Petra! – ponosno je uzviknula Suzana Odranova koja je s prijateljima po prvi puta došla na Snježnu kraljicu.

Toplo vrijeme, priznala je, malo joj je bilo neuobičajeno, ali nije joj previše smetalo da posve uživa u ovom zimskom sportu. Uživali su i Jure Zrimšek koji je sa sinom Žanom stigao iz slovenskog Novog Mesta.

Na Sljeme je došao navijati za svoje četiri skijašice, no, kaže, drage su mu i naše cure, Leona Popović i Ida Štimac. Njih su došli podržati Miroslav i Blaženka Požgaj, zajedno s kćerkama Martom i Patricijom.

- Nisu se nešto istaknule, ali dobre su cure, siguran sam da će s vremenom i one zasjati. Najbitnije nam je bilo doći i podržati ih u svakom slučaju – objasnio je tata Požgaj, koji se pobrinuo da cijela obitelj na Snježnu kraljicu dođe dobro opskrbljena sendvičima, sokovima i čajevima.

No, i oni koji su došli praznih ruku imali su što jesti, jer su organizatori svima besplatno dijelili topli čaj, sokove te oko tri tisuće sendviča i kroasana.

Da nitko ne ostane gladan

- Pripremili smo toliko čaja da baš nitko ne ostane žedan, a toliko i sendviča, za cijeli vikend njih oko deset tisuća – objasnio je voditelj Krumpirišta Siniša Baćani.

Između prve i druge vožnje Krumpirište je bilo središte zabave, pa su tako neki slobodno vrijeme iskoristili za grudanje lažnim snijegom, a da atmosfera ostane ugrijana pobrinuo se DJ, koji je iz svoje kućice „vrtio“ hitove Dine Dvornika, Vanne i Colonije. „Svijet voli pobjednike“ odjekivao je tim fan kutkom, dok su navijači plesali, mahali zastavama i navijali za svoje favorite. 

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Point_of_view
Point_of_view
09:06 05.01.2020.

Bogati Hrvati rastrošno dijele, a siromašni Austrijanci, Švicarci, Nijemci paze na svaki euro-cent. I to je Bandić! Škole u tri smjene, a kad se treba isprsit za budalaštine...

IL
ilijan1a
08:59 05.01.2020.

Austrijanci nam se smiju

BS
BS
12:29 05.01.2020.

Zalosno da ljudi pisu a ne znaju odakle je sve to placeno.....grad nije dao ni lipe.....zato postoje sponzori. A1 i svi drugi.....kako kriva informacija daje krivu sliku ljudima ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije