Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentar

Čast Šimuniću, ali Kovačić je trebao biti novi Zvone Boban

'20.11.2010., stadion Kranjceviceva, Zagreb - Nogometna utakmica 16. kola prve HNL, NK Hrvatski dragovoljac - NK Dinamo.Mateo Kovacic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
13.01.2013.
u 12:40

Kelava je još uvijek heroj, a ne zločinac. Njegove su bravure odvele Dinamo do Lige prvaka. Bio je omiljen, a sada više nikome ne valja

Pomalo nezapaženo protječe kako je Dinamo srušio još jedan nesvakidašnji rekord – od ožujka je promijenio čak sedam vlasnika  kapetanske vrpce!

Podsjetimo, prije deset mjeseci, nakon što je Čačić potjerao Bišćana, Dinamov kapetan postao je Sammir, a potom je vrpcu preuzeo Badelj, koji je s njom ušao i u ovu sezonu. 

Badelj je prodan, pa ga je zamijenio Leko, ali ne zadugo. I njega je potjerao Čačić i vrpcu proslijedio Kelavi. U međuvremenu jednom je vrpcu ponio i Kovačić, a prema najnovijoj odluci, novi kapetan je Šimunić.  

Mora da je Kelava nešto jako zabrljao kada je samo tako, bez pravoga objašnjenja, ostao bez najveće počasti koju je imao u karijeri. Za nas, promatrače sa strane, Kelava je još uvijek heroj, a ne zločinac, kao čovjek čije su bravure odvele Dinamo u Ligu prvaka. Veseljak, pozitivac, omiljen među suigračima, na kraju i Dinamovo dijete.   Ako su u klubu znali da ima feler, da je problematičan, zašto su mu onda uopće i dali vrpcu prije četiri mjeseca? Ako je nešto uprskao, je li se moglo postupiti taktičnije i u tišini mu ukazati na pogrešku? Ovako, neočekivano je ispao igrač-slučaj, smijenjen, razvlašten, ponižen i razočaran.  

Još jedan dokaz nedosljednosti onih koji odlučuju, dvostrukih mjerila: sjetite se svega što je Dinamovim trenerima znao priuštiti Sammir, pa je i nakon svega dobivao vrpcu.   Naravno, da nije bilo svih njegovih kontroverzi, opijanja i tulumarenja, po stažu u klubu, nogometnom znanju i karizmi, Filho je već odavno trebao biti Dinamov kapetan.   Sada je ta čast pripala Joeu, što je simpatična gesta prema legendi na zalasku karijere, vrhunskom profesionalcu i čovjeku.

Navodno i vođi. Ali, ako je zaista takav lider, zašto ga nisu počastili već prije godinu dana?   A da su samo malo mudriji, sve ove lakrdije s kapetanima mogli su izbjeći kada je otišao Badelj. Tada su Matea Kovačića označili njegovim nasljednikom na terenu i odmah su mu trebali proslijediti i vrpcu. I nitko ne bi patio.

Iako mu je tek 18 godina, Mateo je igračka klasa s personalityjem, zvijezda i ljubimac publike, kao što su u toj dobi bili kapetani Boban i Niko Kranjčar. Kovačić već odavno ima sve za Dinamova kapetana, valjda će to netko i prepoznati...

Ključne riječi

Komentara 3

SA
santos008
06:40 14.01.2013.

Ipak je Simunic autoritet kod sudaca ,svi drugi bi poslije prvog zutog dobili crveni karton ,jedino Simunic ga dobije nakon tri zuta.Mislim Dasovicu da ti je sad jasno.

DU
Deleted user
08:18 14.01.2013.

Kelava je još uvijek heroj, a ne zločinac /* */ Ma ni jedno ni drugo, samo loš golman!

ES
esseker71
08:57 14.01.2013.

Zna se sto nosi kapetanska traka. Mislim da je Joe jedini koji ju moze nositi u ovom trenutku. Mali Kovacic je c´vec sad u mislima u nekoj od liga petice. A sto se tice Kelave, nitko mu ne osporava zasluge za pojedine utakmice i obrane, ali svi mi imamo svoj kredit. AKo mu te obrane i zasluge daju beskonacan kredit i mogucnost nosenja podbratka u Ligi prvaka, onda - jbg!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije