Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legenda

Casillas oborio rekord i progovorio o oproštaju

Iker Casillas
Reuters/PIXSELL
28.03.2016.
u 13:56

"Sretan sam i ponosan što sam sakupio toliko nastupa za reprezentaciju. Sve ove godine bilo je mnogo lijepih, ali i poneki ružan trenutak"

Nastupivši u prijateljskom susretu protiv Rumunjske, vratar Porta Iker Casillas (34) upisao je 166. nastup za španjolsku vrstu, čime je postao igrač s najviše reprezentativnih nastupa u Europi.

Casillas je tako prestigao dosadašnjeg rekordera Vitalijsa Astafjevsa koji je u karijeri odigrao 165. utakmica za reprezentaciju Latvije.

"Sretan sam i ponosan što sam sakupio toliko nastupa za reprezentaciju. Sve ove godine bilo je mnogo lijepih, ali i poneki ružan trenutak. No, pamtim samo on pozitivne," kazao je Casillas dodavši: "Svjestan sam kako se približio kraj moje karijere. Svima nama se bliži kraj, nisam ja nikakav izuzetak."

Casillas nije želio otkriti hoće li se povući nakon ovogodišnjeg Europskog prvenstva u Francuskoj.

"Nadam se kako ću još neko vrijeme biti u reprezentaciji koja je puna mladosti. Ne znam je li ovo moja posljednja godina u dresu Furije. Idem dan po dan. Želim uživati u svakom danu," dodao je.

Ogled Rumunjske i Španjolske završio je bez golova pa Casillas već osam utakmica uzastopce, točnije 710 minuta nije primio gol na vratima 'Furije'. To međutim, nije njegov rekord jer je u karijeri zabilježio i 814 minuta bez primljenog gola.

Utakmica u Cluju bila je ujedno i 101. susret u kojem Casillas nije primio gol na španjolskim vratima.

Za španjolsku reprezentaciju je debitirao 3. lipnja 2000. godine u susretu protiv Švedske sa 19 godina i 14 dana.  U bogatoj karijeri s reprezentacijom je osvojio svjetsku krunu u Južnoj Africi 2010. i naslove europskog prvaka 2008. i 2012. U dresu Real Madrida proveo je 18 godina osvojivši 18 trofeja pri čemu tri Lige prvaka i pet naslova španjolskog prvaka. Prošlog ljeta je napustio Santiago Bernabeu i trenutačno je član Porta.

Komentara 2

KU
kupatilo
14:08 28.03.2016.

Jedan od najboljih.Trenutno dolaze bolji i toga je svjestan.Svaka cast na katijeri i sreca u daljnjem zivotu.

KS
krao_sam
15:09 28.03.2016.

Gdje je on bio devesprve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije