Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U novoj sezoni

Carlos Moya je novi trener Rafaela Nadala

Rafael Nadal
Foto: Reuters
1/7
18.12.2016.
u 08:00

Za mene je velika stvar imati nekoga poput Carlosa, uz to svog velikog prijatelja, i osobu izuzetno važnu za moju karijeru - poručio je Nadal

Španjolski tenisač Rafael Nadal, koji bi u veljači trebao igrati za Španjolsku protiv Hrvatske u prvom kolu Davisova kupa, uzeo je za trenera svog sunarodnjaka Carlosa Moyu koji bi mu trebao dati novi impuls, rekao je u subotu 30-godišnji tenisač.

- Za mene je velika stvar imati nekoga poput Carlosa, uz to svog velikog prijatelja, i osobu izuzetno važnu za moju karijeru - poručio je Nadal.

Moya, koji je kao i Nadal bio prvi igrač svijeta, priključit će se uoči nadolazeće sezone trenerskom timu u kojem se nalaze Toni Nadal i Francis Roig.

- Odsad će biti samnom na treninzima i natjecanjima - istaknuo je Nadal, četrnaesterostruki osvajač Grand Slam turnira.

Nadal je zadnji put osvojio Grand Slam turnir 2014. u Francuskoj a tijekom posljednje dvije godine bio je često ozlijeđen. Uvijek je bio odan svom ujaku Toniju, još od kada je iskočio na međunarodnu pozornicu kao adolescent 2005. baš u Francuskoj. Pa ipak, nakon očitog pada forme Nadal je odlučio učiniti promjenu obrativši se svom velikom prijatelju Moyi.

- Doista sam se jako razveselio (primanju poziva). Za mene je nešto posebno moći pomoći Rafi te sam uvjeren da ćemo zajedno Toni, Francis, ostatak ekipe i ja uspjeti u tom projektu - rekao je 40-godišnji Moya.

- Rafa je poseban igrač, no iznad svega velika osoba i veliki prijatelj u kojeg imam povjerenje. Vjerujem da će osvojiti titule kojima se svi nadamo.

Moya je nedavno prestao raditi s kanadskim tenisačem Milosem Raonicem. Nadal, koji je ove godine propustio Wimbledon zbog ozljede zgloba, završio je na 9. mjestu ATP ljestvice.

- Shvatili smo da je pravo vrijeme da se (Moya) priključi - poručio je Toni Nadal.

Hrvatska će, nakon poraza od Argentine u finalu ovogodišnjeg Davisova kupa, svoj novi put početi protiv Španjolske. Od 3. do 5. veljače ugostit će Španjolce koji su se vratili u Svjetsku skupinu.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:30 18.12.2016.

Dok oslabljeni Djokovic trazi mentalnu snagu kod gurua, budi se ostatak "velike cetvorke" i vidi svoje sanse: prvo Murray, sada Nadal sa novim trenerom, pa cak i 35-godisnji Federer...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije