Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEZONA JE GOTOVA

Ancelotti je kriv, morao je sačuvati Modrića

Modrić
Foto: Reuters
20.04.2015.
u 09:20

- 
Luka se predugo oporavljao od ozljede mišića, prerano je bio preopterećen - rekao je dr. Nemec.

Kada bi trener Real Madrida Carlo Ancelotti bio manje proračunat i kada bi imao više senzibiliteta prema zdravstvenom stanju svojih igrača, onda ne bi tako olako izgubio Luku Modrića u ključnom razdoblju sezone. Ovo je već 21. ozbiljna ozljeda Realovih igrača ove sezone.

Dragulji se čuvaju

Namjerno stoga prenosimo izjavu šefa liječničkoga tima vatrenih dr. Borisa Nemeca dan uoči Modrićeva povratka na travnjak prošli mjesec.

– Ovo je prilično opasno razdoblje za Luku jer, premda je on fizički u dobrom stanju, ipak je imao dugu stanku i ostali igrači Real Madrida u tom su segmentu ispred njega. On je naš nogometni dragulj, moramo ga čuvati i zato još uvijek ne treba ići punom snagom – govorio je tada Nemec.

Uzalud. Jer, Ancelotti je odmah gurnuo Luku u vatru, opteretio ga je u sljedećih osam utakmica kao da nije izgubio četiri mjeseca nogometa (igrao je u prosjeku 73 minute) i bilo je pitanje trenutka kada će se dogoditi nova kobna ozljeda.

– Nakon jučerašnjeg pregleda magnetnom rezonancijom u Madridu Modrić se javio dr. Nemecu, a potom je informacija o teškoj ozljedi koljena proslijeđena i izborniku Niki Kovaču.

– Posrijedi je drugi stupanj oštećenja medijalnoga kolateralnoga ligamenta i prva je prognoza šest tjedana oporavka – priopćio je dr. Nemec.

Dakle, sezona je za nesretnoga Modrića završena i slijedi novi mukotrpan oporavak. Sve ono što je ove sezone već jednom bio prošao. Propada Luki novi obračun s Mandžukićem, odlučujući dvoboj polufinala Lige prvaka s Atleticom, neće moći pomoći Real Madridu u uzbudljivoj završnici španjolske Primere, kao ni hrvatskoj reprezentaciji u bitki za prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini za EP. Talijani mu očito nisu suđeni; protiv njih se ozlijedio 16. studenoga prošle godine, a sada će najvjerojatnije propustiti i uzvratni dvoboj 12. lipnja u Splitu.

Italija mu nije suđena

I jest šteta i nije; smiješnim azzurrima očitali smo lekciju na San Siru i bez Modrića...

Kako se uopće Luki Modriću dogodila nova ozljeda? Jednostavno, mišić nije bio spreman za brzu reakciju u dvoboju s igračem Malage. Suparnik je bio jači, brži, čvršći...

– Kad je mišić umoran kao što je bio Lukin, impuls mu kasnije stiže i reakcija je sporija. Na žalost, Luka Modrić, koji se jako dugo oporavljao od ozljede mišića, prerano je bio previše opterećen. Iza toga čvrsto stojim – naglasio je dr. Nemec, koji je i strahovao od ovakvoga crnoga scenarija.

Sreća je u novoj Lukinoj nesreći da ligament nije puknuo jer bi to značilo šestomjesečnu stanku. Ovako će Modrić ipak potpuno odmoran i opravljen dočekati ljetne pripreme s Real Madridom.

– Razgovarao sam s Lukom i poželio mu brz i sretan oporavak. Sigurno mu nije lako, ponovno se ozlijedio baš kada je ponovno uhvatio pravi ritam. Vidjeli smo i u proteklih mjesec dana koliko je važan za igru Reala, a dobro znamo što predstavlja za našu reprezentaciju – izjavio je izbornik Niko Kovač za službenu stranicu HNS-a i dodao:

– Ozljede su sastavni dio nogometa. Luka je izniman radnik, ne sumnjam da će maksimalno odraditi oporavak kako i priliči vrhunskom profesionalcu kao što je on. Gajim nadu da se može oporaviti do susreta s Italijom i, ovisno o tijeku oporavka, mogao bi konkurirati za taj susret. Naravno, nećemo ništa forsirati, Lukino zdravlje nam je najvažnije – zaključio je izbornik.

Usput, osim Modrića, Real Madridu u srazu protiv Malage ozlijedio se i Gareth Bale (list), dok Karim Benzema ima problema s ozljedom koljena. Tako će europski prvak znatno oslabljen dočekati uzvrat protiv Atletica (srijeda, 20.45).

>> Potvrđene crne prognoze: Modrić vjerojatno izgubljen za okršaj s Italijom!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije