Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDALOZNO

Carlo Ancelotti fašističkim pokličem dao podršku Arrigu Sacchiju

Soccer - UEFA Champions League - Final - Real Madrid v Atletico Madrid - Estadio Da LuzReal Madrid's Carlo Ancelotti celebrates after the gameAndrew Matthews Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Press Association/PIXSELL
19.02.2015.
u 20:07

– Puno neprijatelja, velika čast – rekao je trener Reala, a ta izjava pripisuje se Mussoliniju.

Trener madridskog Reala Carlo Ancelotti dao je podršku Arrigu Sacchiju kojeg mnogi optužuju za rasizam nakon što je izjavio da u mlađim uzrastima talijanskih klubova ima mnogo crnaca.

– Pozdravi mom prijatelju Sacchiju – rekao je Ancelotti, a onda dao izjavu zbog koje bi mogao biti u problemima:

– Puno neprijatelja, velika čast!

Naime, izjava je to koja se izvorno pripisuje Juliju Cezaru, a koristio se njome i fašistički vođa Benito Mussolini. Izgledno je da će zbog toga biti kažnjen, a vidjet ćemo hoće li kazna biti rigorozna ili će trener najbogatijeg kluba na svijetu proći samo s opomenom.

>> Slučaj Šimunić: 'Fifa je žrtva velikosrpskih lobista i politike'

>> Arrigo Sacchi šokirao izjavom: Imamo previše tamnoputih nogometaša

Komentara 22

BA
beto_alonso
20:27 19.02.2015.

Mogao bi biti u problemima jedino da u vrhovima Reala, UEFE i FIFE sjede likovi poput naših dežurnih "antifašista" tipa recimo Ž.Jovanović. Kako to nije slučaj; jedini problem koji će Carlo imati je kako vratiti Luku Modrića u igru.

MA
.....Marsijanac
20:30 19.02.2015.

Puno neprijatelja, velika čast! Naime, izjava je to koja se izvorno pripisuje Juliju Cezaru, a koristio ju je i fašistički vođa Benito Mussolini. Izgledno je da će zbog toga biti kažnjen, >>>> Kamo ovaj svijet ide ? Sad vise nee ne smijes izgovoriti na najobicniju recenicu . Je li Hitler ikad izgovorio "dobar dan" .Sad to treba pod hitno zabraniti.

DU
Deleted user
20:26 19.02.2015.

I Zdravko ima puno neprijatelja, zar to znači da je on, fašist? Svašta! Kao što i znoj štedi krv, zar to znači da je netko fašist, ako to veli, samo zato što je tako rekao tamo neki general Wehrmachta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije