Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Siniša Oreščanin

Caktaš je perjanica našeg rada, hoće ga i lopta

Mijo Caktaš
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
15.05.2019.
u 15:06

Caktašu će malo sreće i još koji pogodak trebati da odmakne na samom vrhu strijelaca, a trebat će sreće i Hajduku da potvrdi svoje mjesto u Europi sljedeće sezone.

Hajduk je u Zagreb došao baš kao i ono olujno nevrijeme prije koji dan. Protutnjali su igrači Siniše Oreščanina Kranjčevićevom i pobijedili Rudeš 4:1.

No, ne može se reći da su napravili neku veliku katastrofu jer Rudeš je ionako posljednja momčad na prvenstvenoj tablici. Bilo kako bilo u ovoj utakmici Splićani nisu imali neku izvanserijsku dominaciju s obzirom na to da su igrali sa slabim Rudešom.

Lijepa utakmica za gledati

Isto tako ne može se reći da domaćina nije bilo nigdje. Imali su svojih prilika no kada bi se i približili vratima Posavca ili bi se prekombinirali ili ne bi uspjeli finiširati zamišljeno. Zato je već u 17. minuti Mijo Caktaš zabio i krenuo rješavati pitanje o podjeli bodova.

Zabila je Hajdukova desetka još jednom i to u 57. minuti. Dobro su mu sjeli ovi golovi jer on se bori za najboljeg strijelca lige. U utrci je s Jakovom Puljićem i Mirkom Marićem koji imaju po 16 golova, a sada ih je Caktaš prestigao.

On ja na ukupno 17 pogodaka ove sezone. Malo sreće i još koji pogodak trebat će mu da se odmakne na samom vrhu, a trebat će sreće i Hajduku da potvrdi svoje mjesto u Europi sljedeće sezone.

Inače Rudeš je pružio lagani otpor nakon Caktaševih prodora i zabio u 62. Strijelac je bio Vitali Lisakovich, ali već je tri minute kasnije Caktaš zabio ponovno.

Minutu nakon toga Bassel Jradi postavio je rezultat na konačnih 4:1. Trener bijelih imao je razloga za sreću.

- Bila je ovo jedna jako lijepa utakmica za gledati, dosta sadržajna. Od početka smo je kontrolirali i dobro smo ušli u nju. To je bitno jer smo na tome inzistirali. Znali smo da će nakon poluvremena Rudeš otvoriti sve karte i nama to paše – rekao je Oreščanin pa se osvrnuo na trenutačno najboljeg strijelca HNL-a Miju Caktaša.

- Pohvala Miji koji je ispao perjanica našeg načina rada i razmišljanja. Nagradila ga je i lopta. Krajičkom oka sam gledao i mogao je zabiti još jedan – zaključio je.

U Rudešovu taboru pak nema razloga za slavlje.

- Bili su bolji, nismo loše izgledali samo smo napravili puno tehničkih grešaka. Imali smo loš pas u kontrama i polukontrama i to me nervira. Korektna utakmica, probali smo sve, ali bili su jači – rekao je Tomislav Ivković

Cvitanović opet ljut

U drugoj jučerašnjoj utakmici zaprešićki Inter pobijedio je u Puli domaću Istru sa 1:0, a jedini pogodak postigao je Rus Serder Serderov u 36. minuti.

- Ovom pobjedom i teorijski smo ostali u Prvoj HNL. Četvrtu godinu za redom ostali smo u ligi što je po meni veliki uspjeh za klub koji svake godine spaja kraj s krajem što se tiče financija.

Kada smo na svom travnjaku pobijedili Istru sa 3:1 rekao sam tada da e nam za postanak trebati još jedna pobjeda. I to je bila upravo ova, u Puli - rekao je Samir Toplak, trener Zaprešićana.

Igor Cvitanović, trener Istre bio je ljut.

- Nemam previše što reći. Mislim da se nastavilo slično kao u Gorici, ali bolje da ne pričam, da me opet ne kazne - zaključio je trener Istre. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije