Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik otvoreno

Čačić objasnio samo jednu izmjenu te zašto ne odustaje od sustava 3-5-2!

Ante Čačić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
28.03.2016.
u 10:57

- Ja nisam nezadovoljan s Vidom na tom lijevom boku. Njegova defanzivna uloga je bila jako dobra, mislim da se i on mora malo adaptirati na tu poziciju

Ante Čačić uspješno je proteklih dana odradio još dvije utakmice na klupi hrvatske reprezentacije. Njegova je momčad, bitno oslabljena i ovoga puta, prvo svladala (2:0) Izrael, a onda remizirala (1:1) kod Mađarske. Hrvatski izbornik puno je isprobavao u tim dvobojima, tražio odgovore na brojna pitanja. I nakon još jednog reprezentativnog ciklusa ostao - zadovoljan viđenim:

"Utakmica protiv Mađarske nije imala obrise prijateljskog susreta, već natjecateljskog dvoboja. Mi smo bili bolji i učinkovitiji u prvom dijelu, a sve što su Mađari napravili u prvom poluvremenu mi smo im priskrbili svojim tehničkim pogreškama. Tako da s prvih 45 minuta mogu biti jako zadovoljan" kazao je Ante Čačić za Goal.com., pa nastavio:

"Drugo poluvrijeme je bila sasvim drugačija slika. Mađarska je zaigrala mnogo agresivnije, stalno bila na granici žutog kartona, a tu se naši igrači nisu snašli. Posebice ne u sredini terena. I tako su nastali problemi. Mađari su nam dolazili u zonu šuta, nisu imali ozbiljnih prigoda, ali su bili puno goropadniji. Na kraju došlo je do izjednačenja što je iskreno i realan rezultat."

Kako ste zadovoljni nakon ovih utakmica?

"Pa iz ove, ali i one utakmice protiv Izraela, dobio sam neke odgovore. Igrači su proteklih dana bili pod marketinškom torturom što im nije bilo lako izdržati, na to nisu naviknuli. Tako da i nismo imali vremena za prave treninge. No, igrače sam bolje upoznao kao pojedince; njihove navike, običaje i karaktere, a to će mi dobro doći za početak priprema za Europsko prvenstvo."

Napravili ste samo jednu promjenu u Budimpešti...

"Ima više razloga. Htio sam neke igrače vidjeti u punoj minutaži, a utakmica je bila pod tenzijom koju nisam htio razvodniti. Ok, trebao je početak biti drugačiji, Srna je na travnjaku morao biti od prve minute. No, s obzirom na probleme s njegovom kontuzijom odlučio sam ga poštedjeti."

Vida je opet bio na lijevom boku...

"Gledajte, ja nisam nezadovoljan s Vidom na tom lijevom boku. Njegova defanzivna uloga je bila jako dobra, mislim da se i on mora malo adaptirati na tu poziciju, a i momčad ga mora prepoznati na toj strani. Mi sada nismo imali vremena za treninge, nismo uspjeli uigrati neke situacije."

Kako ste vidjeli Antolića?

"Rekao bih da je bio korektan. Mislim da nije greška njegov poziv, da pripada na širi popis za odlazak na Euro."

>>A što je Ante Čačić rekao o sustavu 3-5-2, o Modriću, Kovačiću i drugim stvarima, pročitajte na portalu Goal.com.

>>Ćorluka: U 3-5-2 možemo jako dobro funkcionirati

Komentara 28

DU
Deleted user
12:10 28.03.2016.

mi slovenci imamo najbolši sustav zato opet ostanemo domau

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
12:07 28.03.2016.

HR ima takve igrače da kad grizu njima i ne treba trener... vidjelo se to u Italiji kad domačin nije prešao svoju polovicu igrališta i prvo poluvrijeme protiv Mađara je bilo na tragu tog... sve je u glavi, ne možešš danas svjetskog prvaka stisnut na njegovom terenu kao drugoligaša a sutra odigrat kao prosječna ekipa. Koje je pravo lice pokazat će euro ali mi smo učesnici. Europski Brazil, nego ko bi to trebao bit ?

TR
trolll
13:58 28.03.2016.

kao što hajduk protiv dinama daje i više nego sve od sebe dok sa ekipama u svom rangu tipa istra, slaven, osijek itd... bude li la tako isto i hr reprezentacija... baš se njima da igrat protiv mađara, izraelaca i takvih... jbga ne mogu naći neki motiv... kada budu u igri prave reprezentacije tada će i motiva/želje biti... što se tiče 352, kao da je dosad s 442 bilo bolje... isto bi popušili od škotske itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije