Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puno ozlijeđenih

Čačić: Nema više 'autobusa', u Portu ćemo i riskirati

'10.11.2012., Park mladezi, Split - MAXtv 1. HNL, 15. kolo, RNK Split - GNK Dinamo. Ante Cacic, trener NK Dinamo.  Photo: Tino Juric/PIXSELL'
'Tino Juric/PIXSELL'
18.11.2012.
u 20:44

Ante Rukavina ima anginu i neće putovati u Portugal, na ozljede se žale Halilović, Ademi, Vida, Kovačić i Ibanez

Ante Rukavina zbog angine, a možda i Lucho Ibanez zbog peckanja u stražnjoj loži neće biti među putnicima koji idu u Porto u utorak ujutro. Dinamova utakmica protiv Zadra donijela je Čačiću samo glavobolje jer na ozljede su se požalili Ademi, Halilović, Kovačić i Vida, no trener smatra kako će ih danas u 15 sati sve imati u punom treningu. Na njemu će otkloniti i dvojbe oko sastava, koji, prema Čačićevim riječima, u Portu neće biti isključivo defenzivno orijentiran. Ante najavljuje zaokret, dosta je bilo \"autobusa\" pred Kelavom i u sredini terena.

– Budući da više nemamo što izgubiti, zaigrat ćemo s više rizika – najavljuje Čačić, čija momčad u Prvoj HNL zabija 2,3 pogotka po utakmici, a u Ligi prvaka – nula!

Podsjetimo, Dinamo je prošle sezone u Ligi prvaka \"proradio\" baš u petom kolu, kada su Beqiraj i Tomečak zabili u Madridu. Istina, nije se slavilo, jer je već bilo 0:6, ali barem zvuči ohrabrujuće uoči Porta. Ohrabren je i Čačić podacima iz svoga iPada. Čak ih sve ima u glavi, recitira napamet.  

– Posjed lopte bio je 50,44 prema 49,56 za njih, u dodavanjima 623:620, točnim dodavanjima 515:507, a tek u udarcima prema golu i u okvir bilo je uvjerljivo za PSG, a tu je prevaga bio Ibrahimović. To je ta klasa koja radi razliku – kaže Čačić.  

Je li Porto jači od PSG?  

– Momčadski da. Dulje su na okupu, već godinama imaju prepoznatljivost, vezni red Lucho, Defour, Moutinho je čudesan. 

Hoće li biti opušteniji? 

– Tko god zaigrao, imat će veliki motiv, tu nema opuštanja. Za Ligu prvaka svi igrači su jednako nabrijani – dodaje Ante.

Pričajući o Ligi prvaka, uvijek ponavlja doista neoborive argumente. Da bi preživio, Dinamo mora prodavati najbolje što ima. Tako je i prodaja kapetana Badelja bila neizbježna iako je klub učinio sve da bi ga zadržao.  

– Razgovarao sam s Badeljem nakon što je odbio Dinamovu ponudu od 600.000 eura po sezoni. Rekao mi je: \"Treneru, kako da ostanem kad nas vrijeđaju gdje god se pojavimo, kada u ovoj ligi više ne mogu napredovati...\" Mi smo tu nemoćni. I bit će tako i kada dođe ponuda za Kovačića od 20 milijuna, kako ćemo ga zadržati – zaključuje Ante svoj vapaj žednoga u pustinji.

Hoće li i u Portu ostati bez kapi vode? Na žalost, ta oklada doista je čisti zicer.

Ključne riječi

Komentara 6

DA
danijel00
20:57 18.11.2012.

autobusa?oprosti ali ja nigdje nisam vidio da Dinamo igra bunker vec da su samo nametani vezni igraci u sredinu koji ne znaju kaj trebaju raditi.Ugl. ako cemo pak otvoreno igrat ocekujem jos vecu katastrofu

TA
tariza
21:06 18.11.2012.

Nema vise autobusa? Znaci tekma je prodana !!!5:0 ZA Porto.

SN
snovakor
22:24 18.11.2012.

Po količini komentara se može vidjeti ko još ovo uopće gleda !! .. g. Dasović = -1 !! ma ko ovog električara i njegove komentare uopće još sluša ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije