Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najslabija utakmica

Čačić: Dinamo je jako umoran, nedostaje mu Fernandes...

Dinamo Rijeka
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
09.05.2014.
u 11:55

– Najveći krivac za Dinamovo loše izdanje zapravo je dobra i mudra igra Rijeke! Bili su gosti kompaktni u sredini, agresivnošću su Dinamu zatvorili prostor za kombinatoriku i na svoj su čvrsti karakter Riječani i pobijedili

Ne sjećamo se kad je Dinamo odigrao lošiju utakmicu, računajući i europske nastupe, svoju jedinu šansu stvorio je u 0:1 porazu s Rijekom u prvom finalnom dvoboju Kupa tek u 93. minuti! Zapucao ju je Soudani, no taj podatak o jalovosti plavoga napada, koji smo tako često hvalili zbog kreacije i maštovitosti, svakako treba zazvoniti na uzbunu u Mamićevoj svlačionici!

Zašto je Dinamo bio loš u jednoj od najvažnijih utakmica sezone? Koncizne je odgovore ponudio bivši Dinamov trener Ante Čačić:

– Dinamo je očito umorniji i potrošeniji od Rijeke zato što Zoran Mamić zbog ozljeda nema dovoljnu širinu u izboru igrača! Taj se umor poglavito vidio na veznim igračima, posebno na Antoliću, nije to bio onaj agresivni i žestoki Dinamov vezni red na kakav smo navikli. Nadalje, plavima silno nedostaje Čileanac Fernandes, njegova je ubojitost i okomita igra bila velika Dinamova kvalitativna prednost – smatra Čačić, ali naglašava i ovo:

– Najveći krivac za Dinamovo loše izdanje zapravo je dobra i mudra igra Rijeke! Bili su gosti kompaktni u sredini, agresivnošću su Dinamu zatvorili prostor za kombinatoriku i na svoj su čvrsti karakter Riječani i pobijedili.

Opet je, kao i na početku sezone protiv bečke Austrije, Dinamov vratar napravio tešku pogrešku i poklonio pobjedu gostima. Onda je tragičar bio Zelenika, više ga nema u klubu, sad je još teže pogriješio Ježina i neprijeporno je da Dinamo opet mora tražiti vratara...

– Tražit će ga tako godinama budu li ga tražili nakon prve vratarove pogreške! Vrataru treba vjerovati, gdjekad ga istrpjeti. Znam da to nije lako u klubu poput Dinama, ali sigurno ne bih sad secirao golmana unatoč golu koji je primio! Kao što se, uostalom, ne bih ni tako lako odrekao Zelenike – kaže Čačić.

No Dinamo nema vremena da bi čekao sazrijevanje vratara i sigurno će do ljeta dovesti novo vratarsko ime, nadajmo se samo da će to biti provjereno kvalitetan golman. Bit će još novih igrača, ne samo zato što su plavi uistinu “tanki” s klupom nego i zato što ovu momčad definitivno treba pojačati uoči novih europskih okršaja.

Međutim, vratimo se Rijeci. Unatoč porazu plave nije napustio optimizam i vjeruju da mogu do trofeja na Kantridi. A u prilog im ide i tradicija: Rijeka, naime, nikad nije prošla plave u kupu! Rijeka je, nadalje, sva svoja četiri dosadašnja kup-trofeja osvojila u gostima – dva u Beogradu te po jedan u Splitu i Varaždinu.

>> Strupar: Duje Čop je gladan golova kao Cristiano Ronaldo

Ključne riječi

Komentara 3

MA
maltene
13:55 09.05.2014.

Ne treba dinamu novi golman, pa ni Iker Casillas nije sa 19 godina bio isti kao s 28 pa je non stop brranio. Da su ovi dli 3 komada nebi se o golmanu ni pričalo. Treba više ostaviti momčad na okupu 3 godine pa možda nešta bude ali čisto sumnjam uz ovakvu atmosferu oko kluba. I prije su dinamovi navijači bili protiv uprava ali su uvijek bili uz klub, a sada su protiv svih i zato od svega toga nažalost neće biti ništa.

VU
vupora8
13:54 09.05.2014.

Stvarno ne mogu vjerovat kako su novinari glupi,covjek je zeznuo gol tako je ali to sto je obranio Krstanoviću sto je 20 puta sigurniji i bolji u igri nogom od Zelenike i Sandomierskog to nista ne vrijedi i da Dinamo nece sigurno traziti novog golmana jer je Ježina sasvim solidno rješenje:)

Avatar dystopia
dystopia
12:41 09.05.2014.

stvarno! dinamu treba golman koji ne prima golove. otvoren natječaj.. bravo novinar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije