Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski derbi

Burić: Lijepo je biti drugi! Vulić: Bio je prekršaj prije gola, a možda i zaleđe

Split - Hajduk
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
27.09.2015.
u 23:30

- Taj drugi gol nas je "ubio", Hajduk je zasluženo pobijedio. Ali, ne mogu se oteti dojmu da smo prvi gol primili iz prekršaja na mom igraču, možda je bilo i zaleđe

Najmlađi na travnjaku, još uvijek je maloljetan, ali uvjerljivo najbolji... Nikola Vlašić, taj Hajdukov 17-godišnji klinac, bio je poput tenka, ključni čovjek u pobjedi bijelih nad Splitom od 2:0 (1:0). Nakon pet utakmica bez pobjede, Hajduk je napokon svladao Split, Damir Burić je na svom Parku mladeži, na kojem je odrastao kao igrač, našao recept kako svladati Zorana Vulića. Nije to uspjelo ni Stanku Poklepoviću, ni Goranu Vučeviću, ni Hariju Vukasu, pa ni samom Buriću u onoj prvoj utakmici protiv Splita ove sezone...

- Gradski derbi bio je dobar, intezivan, bili smo bolji i zasluženo pobijedili. Evo nas na drugoj poziciji, to je lijepo - kazao je Hajdukov trener Damir Burić.

Hajduk je do vodstva došao u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, Tino Sušić je dao briljantnu loptu za Vlašića, koji je pretrčao obranu Splita, izašao sam pred Zagorca i s lakoćom ga matirao. Ta je situacija sumnjiva, moguće je da je Vlašić bio u zaleđu. Mlada Hajdukova zvijezda dugo je čekala gol u prvenstvu, trebala mu je 841 minuta kako bi zatresao mrežu protivnika. 

- Bila je to moderna napadačka interpretacija, drago mi je zbog njega - kazao je Burić. 

Prije tog vodstva Hajduka prvu prigodu imao je Split, Bagarić je poput sprintera ostavio iza sebe Milovića, ali Kalinić je odlično obranio njegov udarac. Bilo je to u 12. minuti, a pet minuta kasnije i Hajduk je mogao do gola. Tudor je proigrao Balića, koji je šutirao u blok, a odbijenu loptu Caktaš je poslao u vratnicu.

Sve dvojbe oko pobjednika riješio je Mijo Caktaš u 49. minuti. Milić je ubacio kako on to zna, a Caktaš pratio akciju, natrčao i glavom svladao nemoćnog Zagorca. Bio je to kraj Splitovih nadanja, vodstvo Hajduka od 2:0 u potpunosti je ugasilo sve ambicije "crvenih".

- Taj drugi gol nas je "ubio", Hajduk je zasluženo pobijedio. Ali, ne mogu se oteti dojmu da smo prvi gol primili iz prekršaja na mom igraču, možda je bilo i zaleđe - rekao je Splitov trener Zoran Vulić.

Hajduku je ovo šesta utakmica bez primljenog gola, Lovre Kalinić posljednji gol primio je 10. kolovoza u dvoboju protiv Lokomotive. Sada je na 541 minuti bez primljenog gola.

- Lijepo je to za čuti, puno smo radili na defenzivni, neke stvari dolaze na vidjelo, neki interni ciljevi su ostvareni. Veseo sam, igračima sam dao slobodan dan, bolju premiju im nisam mogao dati - rekao je Burić.

>>Hajduk pobijedio Split i došao na korak do Dinama

Komentara 17

Avatar cluesblues
cluesblues
00:02 28.09.2015.

kaj sad nema naslova "split katastrofalno ostecen"?...

Avatar mlijeko
mlijeko
01:30 28.09.2015.

Bilo je zaleđe kod prvoga gola. Napisao sam da je buka na sudce nakon utakmice s Dinamom napravljena kako bi sudci sudili u korist Hajduka u nadolazećim kolima. I to će se i dalje događati ....

IM
imotadin
01:52 28.09.2015.

Kao donedavni navijač Hajduka, osuđujem se reći da je Hajduk postao najveći satarluk kako hrvatskog a tako i dalmatinskog nogometa (možda dalmatinskog čak i još više!). Evo sada na silu i prevaru otimaju bodove čak i svome gradskom siročetu Splitu uz pomoć sudaca koji sada od straha moraju navijati za Hajduk nakon onog sramotnog razapinjanja suca Marića. Što je, rahmetlije ? Hoćete li sada krasti bodove i Dugopolju, ili Primorcu iz Stobreča ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije