Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA

Burić i Pro Recco srušili i Savu

\'14.11.2010.,bazen na Mladosti, Zagreb - 1. kolo vaterpolske Eurolige, Mladost - Partizan. Igor Hinic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronic/PIXSELL
16.02.2011.
u 19:39

- Hrabri igra mladog Vukičevića koji je dosad Pro Reccove zvijezde gledao samo na sličicama - ističe Emil Nikolić.

Volje i truda nije nedostajalo, ali bilo je to nedostatno da se pobijedi europski prvak. Vaterpolisti Mladosti kod kuće su poraženi u prvom kolu četvrtfinalne skupine Eurolige od Pro Recca sa 5:9. Iako su gosti bili favoriti, žal mladostaša za izgubljenim bodovima bio je zamjetan.

Žapci poveli sa 3:1

Posebno stoga što su žapci dobro krenuli. Poveli su početkom druge četvrtine sa 3:1 (moglo je biti i više da Letičin lob iz zicera nije bio prekratak), ali potom su Talijani još jače pritisnuli, a Zagrepčani su napravili nekoliko krupnih pogrešaka u obrani. Isključivani su Letica i Petković, a gosti su u tom razdoblju bili vrlo uvjerljivi u napadu s igračem više: 3:2 - Zloković, 3:3 - Ivović, 3:4 - Burić. Upravo je bivši mladostaš bio jedan od najboljih igrača gostiju.

– Teška utakmica, prava euroligaška. Izdržali smo pritisak mladostaša i na vrućem terenu na Savi dokazali da smo pobjednička momčad. Naravno, to moramo dokazivati iz utakmice u utakmicu jer su svi posebno motivirani protiv nas. Ali i to je sportski – kazao je Burić koji već drugu godinu ne zna za poraz u Pro Reccu (ne igra u talijanskom prvenstvu).

Talijani su posebno čvrsto "prigrlili" najjače mladostaše Muslima, Hinića i Udovičića, izmorili ih, a njihovih zamjena nije bilo.

– Letica i Petković brzo su nakupili prekršaje, Živković ima zdravstvenih problema... Nismo mogli držati ritam, Talijani su bili puno bolji. Velika je ovo škola za sve nas, ali se veselim igri mladog Vukičevića koji je dosad Pro Reccove zvijezde gledao samo na sličicama. Možemo očekivati da će Recco svladati i sve ostale u skupini i da ćemo se mi boriti za drugo mjesto – istaknuo je trener Mladosti Emil Nikolić.

Mladost je možda mogla, da je bilo manje pogrešaka, doživjeti blaži poraz, ali Pro Recco je objektivno jači.

Bez bolesnog Benedeka

– Solidno smo odigrali prve dvije četvrtine, ali tu igra svih 13 igrača i kad taj stroj počne mljeti, teško ga je zaustaviti – napomenuo je Petar Muslim.

Pro Recco je odigrao bez bolesnog Benedeka, ali to se nije osjetilo. No, zato su gledatelji, opet u punom broju, na poluvremenu uživali u sinkroniziranom plivanju i u sjajnim akrobacijama na svili (spuštanje s krova bazena) bivše sinkronizerke Nikoline Komljenović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije