Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nba Liga

Bullsi dobili Heat u derbiju, Spursi zaustavili Memphis

'Miami Heat\'s Dwyane Wade drives in between Chicago Bulls\' Derrick Rose (L) and Keith Bogans (R) during the second half in Game 1 of their NBA Eastern Conference Finals playoff basketball game in Ch
'JOHN GRESS'
13.04.2012.
u 12:30

Chicago i bez učinka Rosea sredio Miami za prvo mjesto Istočne konferencije NBA-lige.

U NBA-ligi odigrano je u četvrtak navečer pet utakmica, a najveću pozornost privukao je derbi Istočne konferencije između Chicago Bullsa i Miami Heata. Bullsi su u svom Unitedu Centeru uspjeli u produžetku slaviti pobjedu 96:86 i praktički osigurati startu jedinicu za play off.

Produžetak je Bullsima osigurao C.J. Watson tricom dvije sekunde prije kraja. U produžetku je postojala samo jedna momčad, domaći Bullsi koji su ubacili 12, a gosti iz Miamija samo dva.

Pobjeda Bullsa vrjednija je zbog same činjenice da je izborena bez pravog učinka još uvijek aktualnog MVP-a Lige Derricka Rosea koji je ubacio samo dva koša uz šut 1-13. Najbolji učinak kod ujednačenih Bullsa imao je Carlos Boozer sa 19 koševa i 11 skokova, Korver je dodao 17, a Watson i Deng dodali su po 16.

Kod gostiju najefikasniji je bio LebRon James 30 koševa, Wade je dodao 21, a Bosh 20. Zanimljiv je podatak da su igrači Bullsa s klupe ubacili čak 47 koševa, dok je klupa Heata ostala na samo sedam ubačenih koševa.

Drugi susret koji je privukao pozornost je onaj između San Antonio Spursa i Memphis Grizzliesa. Spursi su se pokazali kao pretvrd orah za momčad koja je trenutačno možda i u najboljoj formi u NBA Ligi .Slavili su 107:97 i prekinuli svoj niz od dva poraza.

Najzaslužniji za pobjedu San Antonija bio je Tim Duncan sa 28 koševa i 12 skokova, Manu Ginobili dodao je 20, a Tony Parker 12 za pobjedničku momčad. Memphis je predvodio Rudy Gay sa 19 koševa, OJ Mayo dodao je 16, a Marc Gasol utakmicu je završio sa 14 koševa i 10 skokova. Pobjede su noćas izborili i prvaci Dallas
Mavericksi u gostima kod Golden Statea, Clipersi kod Minnesote i Detroit u Charlotti.

Rezultati 12. travnja:

Chicago – Miami  96:86 (nakon produžetka)
San Antonio – Memphis 107:97
Minnesota – LA Clippers 82:95
Golden State – Dallas 103:112
Charlotte – Detroit 85:109
                      

Ključne riječi

Komentara 1

EL
ElCapitan
21:04 14.04.2012.

jebes miami heat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije