Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao u Africi

Buljan: U Gani me dočekao osobni vozač i prvoklasni hotel

miroslav buljan
Ivica Galović/PIXSELL
29.04.2011.
u 21:03

Svoj novi klub King Faisal moram spasiti od ispadanja, a prvu utakmicu igram protiv – Chelseaja!

Nakon Zdravka Logarušića Miroslav Buljan drugi je brodski i hrvatski nogometni trener u Gani u povijesti. Stručnjak koji je u karijeri vodio četiri prvoligaške momčadi u Hrvatskoj i inozemstvu idućih mjesec i pol sjedit će na klupi bivšeg Logarušićeva kluba King Faisala iz dvomilijunskog grada Kumasija.

Iako svjestan da ga u toj egzotičnoj zapadnoafričkoj zemlji čeka težak posao, spremno je prihvatio izazov i preuzeo vođenje momčadi koja je tek 14. od 16 klubova i grčevito se bori za ostanak.

– Oduševljen sam odlaskom u Ganu, to je zaista nešto posebno. Informacije do kojih sam došao na internetu govore da se radi o prekrasnoj državi čiji su stanovnici jednostavno ludi za nogometom. Ulazak ganske reprezentacije u četvrtfinale SP-a u JAR-u govori da Ganci puno ulažu u taj sport. Rad u takvoj zemlji veliki je izazov svakom treneru, pa tako i meni. U svladavanju početnih teškoća dobro će mi doći i savjeti kolege Logarušića, čija su iskustva više nego pozitivna – kaže Buljan.

Ganci su prema Buljanu, kako sam kaže, bili iznimno korektni i poštovali su sve o čemu su se dogovorili. Odmah nakon slijetanja u Accru dočekao ga je automobil sa službenim vozačem koji će mu stalno biti na usluzi.

Smješten je u prvorazrednom hotelu, a već pri prvom dolasku na lijepi stadion koji prima 45.000 gledatelja dočekalo ga je tridesetak tamnoputih nogometaša čudnih i dugačkih imena i koje tek treba naučiti raspoznavati. A vremena za upoznavanje nema previše, jer već danas (subota) u goste mu dolazi ni manje ni više nego – Chelsea!

– Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola, a već danas na svom terenu igramo protiv vodeće momčadi Berekum Chelseaja. Teže vatreno krštenje nisam mogao ni zamisliti. Trenutačno je nezahvalno bilo što prognozirati jer i meni je potrebno neko vrijeme za prilagodbu. Budemo li i klub i ja zadovoljni suradnjom, moguće je da u Gani ostanem i iduće sezone – zaključio je Miroslav Buljan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije