Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispisao povijest

Bugarskog suca koji će suditi u HNL-u zovu bugarski playboy i u vezi je s modelom

Instagram screenshot
30.08.2022.
u 17:05

Radoslav Gidženov poznat i kao 'bugarski playboy', nikada u karijeri nije sudio međunarodnu utakmicu pa će mu ovo biti vrlo važno iskustvo. Sudit će besplatno jer mu put plaća Bugarski nogometni savez, a za utakmicu neće dobiti nikakve novce. Jednako tako će proći hrvatski suci u Bugarskoj.

Bugarski nogometni savez (BFU) i Hrvatski nogometni savez (HNS) postigli su dogovor o razmjeni sudaca iz Uefinog CORE programa za jednu utakmicu u najvišem stupnju domaćeg natjecanja.

Tako će na utakmici 8. kola SuperSport HNL-a glavni sudac biti Radoslav Gidženov, a pomoćnici Georgij Minev i Georgij Stambolžiev. Pritom će četvrti sudac biti Ante Čuljak, VAR Ivan Bebek, a pomoćni VAR Robi Kezele.

Susret 8. kola domaćeg prvenstva u kojem će Bugari dijeliti pravdu bit će onaj u subotu između Varaždina i Gorice.

Radoslav Gidženov poznat i kao 'bugarski playboy', nikada u karijeri nije sudio međunarodnu utakmicu pa će mu ovo biti vrlo važno iskustvo. Sudit će besplatno jer mu put plaća Bugarski nogometni savez, a za utakmicu neće dobiti nikakve novce. Jednako tako će proći hrvatski suci u Bugarskoj. 

Hrvatski predstavnik koji ide u Bugarsku suditi dvoboj između posljednje Spartak Varne i trećeplasirane CSKA Sofije je sudac Ante Čulina. On je proteklog vikenda sudio derbi kola na Gradskom vrtu između Osijeka i Hajduka i to vrlo dobro, za što je dobio i pohvalu stručnjaka Marija Strahonje, a sada mora suditi davljeniku bugarskog prvenstva.

- Prvi put u povijesti će na utakmici HNL-a pravdu dijeliti strani suci te bugarskoj ekipi želimo uspješno suđenje. Vjerujem da će se ovakve razmjene sudaca pokazati vrlo korisnima za daljnji napredak naših sudaca, prvenstveno zbog vrijednog međunarodnog iskustva koje će ovim putem dobiti. Raduje me što sudački velikani poput Kassaija odnosno Mažića, koji vodi suce na Cipru, a s kojima smo također potpisali sporazum, cijene hrvatske suce te žele na ovaj način surađivati. Vjerujem da ćemo svi imati koristi od te suradnje, da možemo učiti i napredovati kroz razmjenu iskustva i znanja - poručio je predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a Bruno Marić. 

A tko je to Radoslav Gidženov kojeg nazivaju bugarskim playboyem

- Ma, bratko, on je katastrofa. Ako pitate naš nogometni savez, reći će vam da je mlad i perspektivan. No nije nešto. U važnim utakmicama, odnosno derbijima, boji se teških odluka - rekli su o njemu bugarski kolege za 24 sata.

U tamošnjim medijima slovi kao modna ikona. Nedavno je bio u dvogodišnjoj vezi s bivšom bugarskom tenisačicom Elicom Kostovom. A sada je u ljubavnoj vezi s fitness trenericom i modelom Theodorom Beatrice o kojima pišu da su nedavno istrčali maraton Vitoša 100 te su istrčali 100 kilometara završivši među prvih 300 natjecatelja. 

Komentara 1

ZG
Zeljko Grabar
18:27 30.08.2022.

Jos jedna od velikih sramota za hrvatsku nogometnu organizaciju, koja trazi sudacku pomoc u zemljama koje su jos korumpiranije od Hrvatske, a Bugarska je jedan od takvih primjera. Da u Hrvatskoj nema dovoljno sudaca koji bi mogli posteno voditi utakmice bez namjestanja rezultata sramota je sudacke organizacije a posebno njenog celnika koji je protutip loseg suca. Interesantno kad se je vec trazio dolazak sudaca iz inozemstva zasto se nije pregovaralo sa sucima iz Engleske, Danske, Svedske, Norveske ili Finske, gdje se suci ne prodaju za vecere ili ljetovanja na Jadranu. Ne mi biramo Bugarsku, Cipar i sad nam jos sao fale Rumunji i Srbi. Ovi iz Srbije bi najvjerojatnije iskreirali ljestvicu na kojoj bi Hajduk bio prvak drzave vec za nekoliko mjeseci, jer je Hajduk ipak manje hrvatski od Dinama, Osjeka ili Varazdina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije