Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inovacija

Buffonu prijeti suspenzija jer je psovao Boga

Gianluigi Buffon
Reuters
15.02.2010.
u 17:21

Televizijske su kamere uhvatile Juventusova vratara Gianluigija Buffona kako žestoko psuje nakon što je primio prvi pogodak na nedjeljnoj utakmici protiv Genoe na Olimpicu.

Vratar talijanske reprezentacije zbog toga bi mogao postati prvi igrač koji će ispaštati s obzirom na to da je Talijanski nogometni savez (FIGC) nedavno prihvatio novi pravilnik o ponašanju nogometaša na travnjaku na utakmici: sudac po njemu ima pravo pokazati žuti pa čak i crveni karton igraču koji psuje ili koristi bilo koju drugu vrste neprimjerene verbalne komunikacije, a kojom bi mogli biti povrijeđeni osjećaji drugih ljudi, konkretno gledatelja, posebno malodobnih.

Ne primijeti li sudac takav ispad, protiv igrača uhvaćenog u prekršaju kaznenu mjeru suspenzije može odrediti i nadležna Disciplinska komisija FIGC-a na temelju televizijske snimke.

Dokaže li se da je Buffon izgovorio svetogrđe nakon pogotka Genoe za 1:0, bit će prvi talijanski nogometaš koji će biti kažnjen na temelju novog pravilnika.

- Slažem se da takvi ispadi zaslužuju kaznu jer vrijeđanje Boga svakako vrijeđa osjećaje vjernika. Nažalost, profesionalni sport ponekad stvara situacije stresa koje znaju rezultirati neprimjerenim rječnikom. Stoga će to pravilo, bojim se, biti jako teško primijeniti – rekao je vratar objasnivši što je dovelo do gubitka samokontrole:

- Bio sam u tom trenutku vrlo uzrujan zbog suigrača i zbog navijača pa sam si dopustio izljev emocija kakav nisam smio. Zbog toga posebno moram zahvaliti suigračima Amauriju i Del Pieru, koji su nam svojim pogocima donijeli pobjedu (3:2, op. a.).

Osim verbalnih ispada novim će pravilnikom FIGC-ovi disciplinci također moći kažnjavati igrače koji na svojim podmajicama na proslavi gola budu pokazivali osobne poruke vlastitim zaručnicama, suprugama ili obiteljima, poruke sjećanja na voljene, kao i osobna vjerska opredjeljenja, što je svojedobno radio Milanov Brazilac Kaka noseći na podmajici natpis "Pripadam Isusu".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije