Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKO IKAD ODE

Buffon: Jedino mogu otići u Premiership

Gianluigi Buffon
Reuters
04.05.2010.
u 10:10

Po mnogim sudovima 32-godišnji Gianluigi Buffon je još uvijek najbolji svjetski vratar. No, čak niti njegove majstorije nisu previše pomogle torinskom Juventusu ove sezone.

Buffonova momčad je upala u veliku krizu rezultata proteklih mjeseci, pa su tako ispali u Ligi prvaka tijekom natjecanja po skupinama, u Europa ligi su zastali u osmini finala (od Fulhama), a u domaćoj Seriji A se tek bore za jednu od pozicija koje iduće sezone vode u Europa ligu.

Buffon je u karijeri branio samo vrata Parme i Juventusa. Tijekom 2001. godine je došao u Juventus te je s njim prošao sve i svašta. Branio je i tijekom sezone kada se Juventus borio u Seriji B, a u ugovoru mu još stoje tri sezone za odrađivanje u popularnoj "staroj dami".

No, već je drugu godinu aktualan odlazak Buffona iz Juventusa, o kojem je sam vratar rekao:

- Ne razmišljam trenutačno o tome. Imam važnijih tema u glavi kao što je ostvarivanje barem malo uspjeha s Juventusom na kraju sezone i nastup na Svjetskom prvenstvu - rekao je Buffon koji je točno 100 puta u karijeri odjenuo reprezentativni dres.

- No, već sam u svojoj glavi odlučio da jedino engleski Premiership dolazi kao moguća kombinacija za odlazak. Nigdje drugdje ne vidim sebe. Trenutačno nemam niti jednu pravu ponudu na stolu. Ali, svašta se može okrenuti u samo jednom danu - rekao je Buffon i još se jednom kratko osvrnuo na aktualnu krizu svog kluba.

- Bili smo uvjereni da imamo dobru momčad. Mislili smo to i nakon pet-šest odličnih utakmica na startu sezone. No, pet-šest utakmica vas ne čini prvacima, odnosno pobjednicima. Stali smo i počeli su na površinu izlaziti svi problemi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije