Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sretan i ponosan

Budimir: Za mene je ovo bilo ostvarenje sna

Ante Budimir
Reuters/Pixsell
08.10.2020.
u 08:09

Oduševio se što je Hrvatska u St. Gallenu igrala praktično pred domaćom publikom

Iza Ante Budimira reprezentativni je debi za pamćenje. Napadač Osasune odigrao je protiv Švicarske tridesetak upečatljivih minuta i asistirao Pašaliću za pobjedonosni pogodak.

- Sretan sam i ponosan što mi se ukazala prilika zaigrati za Vatrene, pritom pobijediti i izravno sudjelovati u pobjedi. To je za mene ostvarenje sna - kazao je 29-godišnji napadač.

Komentirao je i činjenicu da je Hrvatska protiv Švicarske izgledala daleko bolje nego tijekom rujanskih utakmica s Francuskom i Portugalom:

- Svi su se igrači iz svojih klubova vratili s više treninga i minuta u nogama. Jednostavno, skupili smo glave i pokušali ostvariti sve izbornikove ideje. Možemo biti zadovoljni, ovo je važna pobjeda, a svaka pobjeda diže moral i samopouzdanje. Ovo je u svakom slučaju bila dobra priprema za Švedsku i Francusku.

Budimir je u posljednjim minutama prijelaznog roka promijenio klub. Na kraju je dres Mallorce zamijenio onim Osasune.

- Iza mene su dva specifična mjeseca bez utakmica u nogama, ali kad odjeneš dres hrvatske reprezentacije jednostavno zaboraviš na sve. Probao sam dati maksimum i na kraju se isplatilo. Kako je biti na terenu s Modrićem, Perišićem i ostalim igračima koji su osvojili srebro u Rusiji? Super!

Do sad sam samo imao priliku loviti Luku po terenu kad bismo igrali s Realom i nemoguće ga je bilo uhvatiti. A sad igramo zajedno, ja mu se nudim, a on me cijelo vrijeme vidi… A onda u igru uđe Perišić koji je prošle sezone s Bayernom osvojio “triplettu”… Dakle, prvi dojmovi su stvarno super. Nisam više toliko mlad, ali to mi je kao debitantu puno značilo i olakšalo posao - naglasio je.

Oduševio se što je Hrvatska u St. Gallenu igrala praktično pred domaćom publikom, što je najbolja najava za skorašnje utakmice protiv Švedske i Francuske.

- Poseban je osjećaj igrati pred našim navijačima, igrali smo daleko od doma, a cijeli je stadion navijao za nas. Lijepo je to doživjeti - zaključio je Budimir.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Marsijanac
17:56 08.10.2020.

Svidja mi se taj Dalic ; ne boji se eksprimentirati. Igrao je sa dva lijeva beka i to je dobro izgledalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije