Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukojević u školskoj klupi:

Budem li igrao, na proljeće 
ću biti najbolji Dinamov igrač

26.10.2014., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 13. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
20.12.2014.
u 14:40

– Nisam požalio što sam se vratio. Dinamo je moj klub i ovdje bih želio završiti karijeru – kaže Ogi

I dok se ostali Dinamovi igrači odmaraju po raznim svjetskim destinacijama, Ognjen Vukojević sjeo je u – školsku klupu! Polaznik je, naime, Nogometne akademije HNS-a za Uefa B licenciju. Dokaz je to da će ostati u nogometu i nakon igračke karijere. A u subotu u Bjelovaru, u krugu obitelji i s prijateljima, Ogi slavi 31. rođendan...

Svemirski brod za ostale

– Bila je ovo godina mojih teških odluka, oprostio sam se od reprezentacije nakon sedam godina i 55 odigranih utakmica za Hrvatsku. Vratio sam se potom iz Kijeva u svoj Dinamo i nadao sam se da ću više igrati. Nisam, ali nijednog trenutka nisam požalio što sam se vratio. U Prvoj HNL i dalje smo svemirski brod za sve ostale.

Zašto je opet izostao dobar europski rezultat?

– Više je razloga, možda je najvažniji taj što Dinamo nema pravi podražaj u domaćem prvenstvu, pa onda u Europi svaku pogrešku skupo plaća. Tu je i negativna klima oko kluba, to je svakako veliki problem. Kad sam prije šest godina odlazio iz Dinama, vladala je čudesna simbioza između kluba i navijača. Sad toga više nema. Kad nam na stadion dođe 10.000 ljudi na europskim utakmicama, svi smo sretni, a to je za grad poput Zagreba smiješna brojka! Slušajte, kad smo igrali s Hajdukom prije nego što sam otišao u Kijev, imao sam zahtjeve za stotinjak ulaznica! A sad su me tek dvojica prijatelja zamolila da im nabavim ulaznice... Mnogo se toga promijenilo, znam da je situacija u državi teška, da je stadion nekomforan, sve to utječe na raspoloženje ljudi.

Zašto niste više igrali jesenas? Spomenimo da ste u dvije kup-utakmice bili spasitelj, u završnici dvoboja zabili ste gol Ponikvama, a u Opatiji ste iznudili jedanaesterac za izjednačenje...

Nije propustio trening

– Eh... To je pitanje za trenera. Sa Zoranom Mamićem imam korektan odnos, ispunjavam svoje obveze, nisam propustio nijedan trening. Bilo je i nekih čimbenika koji su utjecali na to da ne igram – došao sam kasno, kad je momčad već bila formirana, trener nije želio mijenjati 4-3-3 sustav...

Zanimljivo je da vas dva bivša suigrača i prethodnika na mjestu zadnjeg veznog, kumovi Niko Kovač i Zoran Mamić, nisu vidjeli u udarnim sastavima Hrvatske i Dinama?

– Treneri odlučuju o sastavu i ja to moram poštovati. Vratio sam se u Dinamo na poziv Zdravka Mamića i čelništva kluba, uložili su velike napore da me vrate. Nisam dvojio i nije mi žao što sam se vratio. Vjerujem da ću na pripremama izboriti mjesto u momčadi i budem li igrao, bit ću najbolji Dinamov igrač!

Posljednju ste sezonu u Kijevu igrali na poziciji srednjeg braniča. Dinamo ima velikih problema s obranom, jeste li spremni i u plavom dresu igrati "štopera"?

– Zašto ne? U Kijevu su bili zadovoljni mojim igrama i ako me trener vidi na toj poziciji, siguran sam da mogu kvalitetno odigrati.

Na ljeto ste slobodan igrač, hoćete li ostati s plavima?

– Iako imam nekoliko ponuda, Dinamo mi je na prvom mjestu! Poklope li nam se želje i ambicije, ostajem u Zagrebu do kraja karijere, lako ćemo se dogovoriti – kaže Vukojević.

>>Dinamo zainteresiran za lijevog beka Aston Ville

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije