Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.06.2014. u 20:35

Sigurno je da ostaje Rakitić, a vjerojatno i Kovačić, a umjesto Luke ne mora nužno uvoditi kreatora.

Ne treba ni govoriti koliko je za nas i našu igru važan Luka Modrić. Nadam se da će biti spreman i da će se oporaviti za Kamerun. I bude li ikako mogao, treba igrati. Ne bih ga čuvao za zadnju utakmicu, pa nama je već ova utakmica ključna i nemamo nekakvog prostora za kalkulacije.

Naravno, ako nije sto posto spreman, bolje je da ne igra. Ne znam koga će umjesto njega uvesti Niko Kovač, ali ima mnogo različitih mogućnosti. U svakom slučaju, bez Luke će Ivan Rakitić morati preuzeti organizaciju igre naše momčadi. Ovisno o tome kako Niko razmišlja, po meni će birati između dva para, defenzivnijih Vukojevića i Brozovića, te ofenzivnijih Sammira ili Kovačića. Sigurno je da ostaje Rakitić, a vjerojatno i Kovačić, a umjesto Luke ne mora nužno uvoditi kreatora.

Sad mi moramo biti Brazil

Za razliku od utakmice s Brazilom, u ovu ćemo ući s drukčijom filozofijom. Protiv Brazila na teren je Niko poslao naše najkreativnije igrače, i sve prilično okrenute ofenzivi, a ispali smo potpuno defenzivni, nismo uspjeli doći do posjeda, nametnuti se. Rakitić i Modrić bili su jako oprezni i nisu napuštali svoje pozicije zadnjih veznih, a Kovačić se nije uspio nametnuti u prednjem dijelu momčadi.

Kamerun sam gledao u zadnje dvije utakmice, oni igraju na čekanje, uglavnom se brane, samo je Eto'o u špici, ostali vrebaju na kontranapade. Vjerujem da će nam prepustiti igru i to bi moglo biti dobro za nas, iako moramo paziti na te kontre.

Ne želim kritizirati, ali protiv Kameruna igra naše vezne linije mora biti na višoj razini nego protiv Brazila. No, dobro, to je ipak bio Brazil.

Sad moramo imati brži i kvalitetniji pas, više igrača mora dolaziti u završnicu. I moramo imati više napada, pa protiv Brazila imali smo samo četiri-pet napada, a to je premalo. Moramo unijeti više rizika u igru, pucati po golu, cijela momčad mora igrati ofenzivnije. Protiv Kameruna trebamo izgledati kao što je izgledao Brazil protiv nas.

Raketi i Kovi više slobode

U toj utakmici možda bih ostao u istom rasporedu igrača, Mandžo će u Špicu, vjerujem da će ostati Perišić i Olić koji su u dijelovima utakmice s Brazilom bili dosta dobri. Moguće je da na beka uđe Pranjić. Vrsaljko je igrao dobro, ali Pranjić bi nam za ovu utakmicu donio više ofenzive.

Moram se malo vratiti na ono što sam govorio na početku.

Mislim da bi bilo dobro uvesti klasičnog defenzivnog veznog, a da onda u Rakitiću i Kovačiću imamo klasične veznjake, 'osmice'. S defenzivnim veznim kreativci dobivaju više slobode, lakše im je igrati kad znaju da imaju osigurača iza sebe.

Možeš biti ofenzivniji s jedim defenzivnim veznim nego kad imaš sve ofenzivne igrače na terenu. Tada kreativac zna da mu netko čuva leđa, a ovako baš nije logično da igrači kao što su Modrić i Rakitić drže te pozicije, da oni čuvaju leđa. Ja bih igrao s defenzivnim veznim, bez obzira na to bude li Luka mogao ili ne.

>> Kovač otkrio što je s Modrićem i kako će igrati protiv Kameruna!

Komentara 5

SV
Sumrak Vremena
08:29 16.06.2014.

E da se nisi sam izado sa "futbalom" čak bi ti i netko mogao povjerovati ali ovako ništa od toga

DP
domagoj.penava.5
09:11 16.06.2014.

slazem se potpuno...bez Vukojevica nemoze Luka nista napraviti. Ognjen ca mora cuvati da mu to dopusti vise slobode kako je i rekao Jurcevic. Eh da je on vodio momcad imao bi malo pouzdanje...s Nikom na klupi bojim se za buducnost nase repke covjek je pogrijesio protiv Brazila u svakom djelu.

VE
VeliJoza
08:06 16.06.2014.

VeliJoza uopste nije Srb. On Hrvate isto toliko voli koliko i Srbe. A sto se futbala tice. Pojma nemate.Malo naucite od susjeda Bosanaca. Jedva cekam,da se spakujete sa ovog svijetskog prvenstva,da ne moram vise citati tih gluposti I strucnih komentaraara . Jedva cekam ,da vidim sta jos imate pokazati svijetu protiv Kameruna I Mexica. Veli Joza je iz Varazdina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije