Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loši uvjeti

Bubka nudio Horvatu pomoć, a on je to odbio

'08.08.2012., Engleska, London - Olimpijske igre London 2012. Atletika. skok s motkom. Ivan Horvat preskocio je 5.35 metara i zauzeo je 20 mjesto.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
21.03.2015.
u 00:30

Edo Josipović: Nitko se ne pita zašto je naš motkaš u krizi, zašto tri godine ne napreduje, a bio je velika nada.

U završnom rezimeu hrvatske atletske zimske sezone Mladen Katalinić, predsjednik Stručne komisije, mogao je biti zadovoljan. Sandra Perković vodeća je u disku sa 70,08 metara, Andrea Ivančević i Stipe Žunić nastupili su u finalu dvoranskog EP-a i oboje su srušili svoje hrvatske rekorde, usto je Žunić tjedan dana kasnije bio i pobjednik sveučilišnog prvenstva Amerike s nevjerojatnim hicem od 21,11 metara.

Trenira se po rupama

Marin Marković europski je prvak u disku do 23 godine na zimskom kupu, Zvonimir Ivašković trčao je u polufinalu EP-a na 60 metara. Anu Šimić zaustavila je ozljeda na putu do medalje na EP-u u Pragu.

– Mogu reći da je ozljeda prošlost. Ostalo je veliko razočarenje što nisam nastupila u Pragu. Što se tiče financija, to je sve u redu, ali i dalje je ostao problem dvorane. Ja sam se nekako snašla jer sam dobila na korištenje jedan prostor u Zapruđu, ali nije ni to dugoročno rješenje – istaknula je Ana Šimić.

Problema s uvjetima ima i Andrea Ivančević.

– Treniram na Sveticama, na stazi koja je puna rupa. Nakon dvije godine konačno ću opet nastupati na utrkama na 100 metara s preponama. Cilj mi je izboriti SP u Pekingu – rekla je Andrea.

O dugovima Saveza, posebice prema Sandri Perković, Katalinić je rekao:

– Svi dugovi prema Sandri su podmireni. Činjenica je da postoji dug u Savezu, ali otprije. Nažalost, mi već 14 godina nemamo sponzora. Bit će teško podmiriti sve dugove, ali ćemo napraviti sve što je u našoj moći – istaknuo je Katalinić.

Norma bila i veća

Ivan Horvat i njegov klub Slavonija zamjerili su Savezu koji je postavio previsoku normu skoka s motkom (5,60 m, nap. a.) zbog koje nije otišao na dvoranski EP.

– Ta norma postoji već desetak godina. Čak je jedno vrijeme bila 5,70 metara. Mislim da klubu Slavonija smeta što više nema njihovih predstavnika u Savezu pa sada traže dlaku u jajetu. Horvat je imao mogućnost da se sastane sa Sergejom Bubkom, da se dogovori odlazak u njegov skakački kamp, no Horvat i njegov trener uopće se nisu javili da se nađu s najboljim motkašem svijeta. Ako treba, za tri dana idemo u Osijeku pronaći neko rješenje za njega – rekao je Katalinić.

>>U Atletskom savezu rekli dosta, ne žele 
više s turistima ići na natjecanja!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije