Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13 godina od bronce

Bronca iz Francuske, najveći uspjeh hrvatskoga sporta

\'za unutrasnju........03.08.2004............zagreb .... image......hrvatska..... .SP france 11.7.98..... boban i suker paris-hrvatska-nizozemska 2 : 1 -3.mj........ snimio sinisa hancic\'
Arhiva VL
11.07.2011.
u 09:24

Na današnji dan prije 13 godina Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu.

Slavni Ćirini vatreni su odigrali jedan fantastičan turnir, te im je samo malo nedostajalo da stignu i do finalne utakmice. Naime, u polufinalu su vatreni vodili golom Šukera protiv Francuza koji su na kraju slavili sa 2:1, a u finalu bili bolji od Brazila i postali svjetski prvaci. Hrvati su do bronce došli pobjedom 2:1 protiv vrlo jake Nizozemske.

Strijelci za vatrene bili su Šuker i Prosinečki. Broncu su osvojili: Ladić, Mrmić, Vasilj, Bilić, Štimac, Soldo, Jarni, G. Jurić, Z. Mamić, Tudor, Šimić, Šerić, Stanić, S. Marić, Jurčić, Boban, Prosinečki, Asanović, Šuker, Vlaović, Krpan, Kozniku. Izbornik je bio  Miroslav Blažević.

Ključne riječi

Komentara 5

SA
SI aka SI
09:38 11.07.2011.

je, čovjek se i danas naježi kada se sjeti 10 godina od Ivaniševićevog Wimbeldona i 13 godina od bronce u Francuskoj. Šuker, Asanović, Ladić i društvo predvođeni Ćirom u nikada prije niti poslije postignutoj euforiji su nas učinili proud to be Croats i postavili ljestvicu svojim nasljednicima.

Avatar billybull
billybull
10:00 11.07.2011.

uz idiotizam flaka (a kaj drugo ocekivati od neobrijanog?) da je pored nasih olimpijskih zlata doticni nogometni turnir najveci uspijeh hrvatskog sporta, smeta i cinjenica da je na slici uz naslov i jedini i najveci krivac za poraz od francuske u polufinalu...)boban, normalno...ovaj drugi sa slike nakon prvenstva se vrnul na klupu za rezerve reala, prosinecki ponio laskavu titulu najruznijeg nogometasa na turniru uz ivanova, ladic se vrnul u svoj klub, vlaovic u zaborav, itd...fakat veliki uspjeh...uz put, smatrate li da bi brazil, italija, nizozemska ili cak argentina koja nas je u prvom dijelu turnira pregazila da jos boli bili sretni trecim mjestom?

JR
J-RASH
10:26 11.07.2011.

Ako su Nijemci zadovoljni trećim mjestom, valjda bi i država o 4 milijuna stanovnika trebala biti. Taj Boban je uvršten u najbolju postavu Milana u povijesti (je li znaš koliko je Milan velik klub?), Šuker je upisan u povijest kao najbolji strijelac SP, a bio je i najbolji strijelac REAL Madrida u svojoj prvoj sezoni, drugi ukupno iza tada nedodirljivog Il Fenomena. I opet, sve te dečke ljudi vole, a tebi ni doma svi ne znaju ime

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije