Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Brojke ne lažu: Od Rakitića bolji samo Cristiano Ronado i Messi

Ivan Rakitić
Foto: UES/Pixsell
10.04.2014.
u 11:38

Lyon ima težak zadatak, želi li u polufinale Europske lige, morat će postati prva momčad koja je pobijedila Juventus kod kuće, s time da domaćini imaju 1:0 s Gerlanda

Ivan Rakitić večeras ima lijepu priliku pokazati da je igrač odluke, dečko od kojeg će se početkom ljeta tresti noge protivnicima u Manausu i Recifeu kad ga vide u kockastom dresu. Njegova Sevilla nije se proslavila na gostovanju kod portugalskog diva, u Portu su u prvom susretu četvrtfinala Europske lige pobijeđeni s 1:0, a upravo je on ključna figura koja bi trebala donijeti polufinale, rekli bismo – adut.

Pobjednici Kupa Uefe iz 2006. i 2007. su kod kuće izgubili ove sezone samo jednu europsku utakmicu, i to od gradskog rivala Betisa u prethodnom kolu (0:2). Dapače, u ligi koja izbacuje najbolje veznjake naš se Rakitić nametnuo kao vrhunska klasa, pa čak i u Realu razmišljaju kako bi ga doveli da igra u paru s Lukom Modrićem. Kad se pogledaju brojke, one su impresivne, Raketa ima 12 golova i 11 asistencija ove sezone u ligi (ukupno 14-19), a bolje stoje samo – Lionel Messi, Gareth Bale i Carlos Vela! Što se ukupne ocjene njegove igre tiče, na trećem je mjestu u španjolskoj ligi s prosjekom od 7.74, a samo Messi (8.50) i Cristiano Ronaldo (8.24) imaju više ocjene! Španjolci su presretni s njime, jer može igrati sve uloge, a u ligi ima najpreciznije ubačaje (78.6 posto) i uz Angela di Mariju najviše ključnih lopta (2.5).

Što se sljedeće utakmice tiče, njegov protivnik Porto u Andaluziji neće moći računati na “kartonirane” veznjaka Fernanda i napadača Jacksona Martineza, što bi tetoviranom Hrvatu moglo olakšati posao.

– To su nam ključni igrači, ali i bez njih smo izuzetno nezgodan protivnik i znamo što nam je činiti kad ih nema – kaže Portov branič Mangala.

I Lyon ima težak zadatak, želi li u polufinale Europske lige, morat će postati prva momčad koja je pobijedila Juventus kod kuće, s time da domaćini imaju 1:0 s Gerlanda. Dapače, upravo je danas godinu dana otkako nisu kod kuće izgubili, a to je posljednji uspio – Bayern! Strijelac je, dakako, bio Mario Mandžukić, no takvog igrača Francuzi nemaju. Basel je već na korak do polufinala, a i u Portugalu će biti napeto.

>> Porto pobijedio Rakitićevu Sevillu 1:0, Basel razbio Valenciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije