Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANAĐANI BOLJI OD RUSA

Brizgalov: Kanađani su bili kao gorile puštene iz kaveza

Kanada
AFP
25.02.2010.
u 11:05

Kanađani slave svoje hokejaške junake, koji su u četvrtfinalu Olimpijskih igara trijumfalno slomili najveće protivnike, Ruse, pobijedivši ih 7-3.

Nakon 24 minute igre Kanađani su vodili 6-1, a trener Rusa Slava Bikov iz igre je odlučio izvući indisponiranog Jevgenija Nabokova. Odlični vratar San Jose Sharksa primio je šest pogodaka iz 23 udarca koja su mu upućena u okvir vrata.

- Zabili su Kanađani već nakon tri minute i nakon toga nisu posustajali. Nismo mogli zaustaviti naše "krvarenje". Odigrali su prokleto dobru utakmicu. Nisu nas uopće iznenadili fizički snažnom igrom, nego svojom glađu – rekao je Nabokov, za čiju su predstojeću formu u Sharksima, ponajboljoj momčadi NHL lige, hokejaški analitičari u Sjevernoj Americi već počeli brinuti.

- Bili su kao hrpa gorila puštenih iz kaveza – dodao je Ilja Brizgalov, vratar Phoenix Coyotesa koji je u 25. minuti zamijenio Nabokova, zaključivši:

- Danas sam vidio momčad koja želi pobjedu i igra pametan hokej. Vidio sam također drugu momčad koja ne igra pametno niti igra sa strašću. Ne znam zašto. Svi si moramo postaviti to pitanje.

Kanađani su začuđeni nemoći prvoga ruskog napada Ovečkin-Malkin-Semin, pogotovo učinkom najboljeg strijelca današnjeg hokeja, Aleksandra Ovečkina. Nije zabio, nije asistirao i tek je tri puta uspio šutnuti prema vratima.

S druge strane, jednako je neučinkovit, čak i više od Ovečkina, bio Sidney Crosby, najveća zvijezda kanadskog sastava. Nije sudjelovao niti kod jednoga kanadskog gola, a čak niti jednom nije uspio niti pucati prema ruskom golu.

Stvar je u tome, slažu se svi, što Crosby vrhunskoj kanadskoj reprezentaciji podjednako kvalitetnih igrača treba mnogo manje negoli Ovečkin ruskoj, koja je, u smislu kolektiva, daleko manje kvalitetom ujednačena momčad nego što je to Kanada.

Za Ruse je ispadanje u četvrtfinalu jednako razočaranje kao što bi bilo za Kanađane, da se kojim slučajem dogodilo njima.

- Našim navijačima u Rusiji ovo će biti katastrofa, kraj svijeta – rekao je Brizgalov.

"Za Ruse, koji drugi put zaredom ostaju bez medalje na Zimskim igrama, i koji zlato čekaju od 1992. godine i Albertvillea, ovaj je poraz barem siguran znak da će se u najjačem sastavu okupiti za Soči 2014. godine. Za ovaj poraz moraju tražiti osvetu", napisao je u komentaru novinar Yahoo! Sportsa Greg Wyshynski. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije