Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RED BULL CLIFF DIVING

Britanac Hunt slavio na premijeri u Francuskoj

Red Bull Cliff Diving
Marko Lukunić
16.05.2010.
u 15:00

Čak 50 tisuća gledatelja pozdravilo je dvanaestoricu veličanstvenih ekstremnih skakača na otvorenju nove natjecateljske sezone.

Na tornju Svetog Nikole u slikovitoj francuskoj luci na obali Atlantskog oceana “letvica” je bila postavljena na uobičajenoj visini za cliff diving – 27,5 metara. Temperatura vode, pak, bila je tipično niska – 14° Celzijusa.

Najhladnokrvnijim se pokazao Gary Hunt, 25-godišnjak iz Southamptona. Nije presudilo to što je odrastao u hladnom moru, uostalom među skakačkom elitom su ledeni Rus Silčenko, preiskusni “morski vukovi” Andrej Ignjatenko i Orlando Duque, kaskader Steve Black, češki superman Michal Navratil, odlučujuća je bila savršena izvedba skokova najveće moguće prijavljene težine.

- Pobijediti Orlanda velika je stvar, on je legenda i uzor. U drugoj sam seriji riskirao s najzahtjevnijim skokom, a u trećoj sam imao mirnoću za ostanak u vodstvu. Drago mi je što sam nakon sedam i pol mjeseci zimske stanke i dalje u prošlogodišnjoj formi -  kazao je je Britanac. Hunt je 2009. godinu završio s istim brojem bodova kao i Duque, no Kolumbijac je naslov svjetskog prvaka osvojio zahvaljujući većem broju pobjeda u sezoni. Mogli bi stoga, tjerajući vodu na svoj mlin, mirno reći: trijumf u Dubrovniku je presudio, prisjećajući se Orlandove sjajne predstave na Lovrijencu.

U La Rochelleu Duque je bio standardno miran i siguran, rutinski je osvajao bodove za čvrsto drugo mjesto(369,30 bodova), dok je Amerikanac Kent De Mond trećim mjestom (328,25 bodova) izjednačio rezultat karijere na Red Bull Cliff Diving World Touru.

U novom sustavu natjecanja samo prva šestorica nakon dvije serije skokova nastavljaju natjecanje, i u finalnom, trećem krugu odlučuju o pobjedniku. U načelu, to je izazvalo promjenu taktike – većina više ne čuva najteži skok za treću seriju, već ga izvodi u drugoj, kako bi uopće osigurali ulazak u “finale” i pravo na treći skok!

Rezultati, La Rochelle (Francuska):

1. Gary Hunt V.Britanija 390,10 bodova

2. Orlando Duque Kolumbija 369,30

3. Kent De Mond SAD 328,25

4. Artem Silčenko Rusija 309,00

5. Steve Black Australija 299,80

Ključne riječi

Komentara 1

FR
freedy49
16:34 16.05.2010.

moj novinaru skakali u vodu kojoj je temperatura -14 C.Svašta pročitam ali ovakvu glupost još ne,pa ti imaju tvrđe glave od hiltove udarne bušilice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije