Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJI IGRAČ BEZ RADNE DOZVOLE

Brezni: Zec nije narušio regularnost

Ermin Zec
Marko Lukunić | Pixsell
25.12.2009.
u 09:17

Ermin Zec, najbolji igrač HNL-a u prvom dijelu sezone, uhvaćen je zbog prebze vožnje, a zatim se otkrilo kako nema radnu dozvolu, odnosno da je igrao bez papira. U Engleskoj je takav slučaj nezamisliv, no tko bi trebao snositi odgovornost?

- Sve što je odigrano bit će i registirano. Regularnost utakmica koje je odigrao Šibenik nije upitna, to je stvar policije - upozorava Josip Brezni, tajnik udruge Prve HNL.

Sličan problem imao je prošle godine i Ljupko Petrović, trener Croatije iz Sesveta, a i Zadrani su zbog toga morali raskinuti ugovore s trojicom svojih igrača.

Ukoliko nogometaš nema radnu dozvolu, policija bi mogla doći i fizički mu zabraniti nastup. Kada je Zec potpisivao ugovor imao je radnu dozvolu, jer u suprotnom ne bi mogao imati valjani ugovor. No, očito mu je ona istekla i uskoro će je čelnici kluba produžiti.

Ermin Zec je 22-godišnjak iz Bugojna, 2007. godine na ljeto došao u Šibenik iz tamošnje Iskre. Trenutno se za njega zanimaju Werder, Borussia Dortmund, Portsmouth, PSV...

Šibenik bi mogao na njegovom transferu zaraditi od tri do pet milijuna eura, a prema svemu sudeći iza Nove godine će taj U-21 reprezentativac BiH ipak tražiti radnu dozvolu, no negdje drugdje.

Ključne riječi

Komentara 1

PU
Pukovnik
10:16 25.12.2009.

Ne znam samo s kojeg je planeta ova Brezni pao! Kako može biti regularno, ako je Šibenik sa Zecom, odnosno njegovim golovima, iako on nije imao pravo nastupa, pobijeđivao i dogurao do trećeg mjesta? Treba se utvrditi kada mu je radna dozvola istekla i od tog datuma sve utakmice koje je Šibenik odigrao, a u kojima je Zec nastupio, posebno zabio golove registrirati 0:3 za protivničku momčad. Tek se tada postiže regularnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije