Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv Lokomotive

Brbić ljutit: Političko sljepilo je delegiranje Bruna Marića

Marin Brbić
Pixsell
23.10.2013.
u 13:06

- Vjerujem da ćemo ostati malo dulje na prvoj poziciji, stiže derbi s Lokomotivom, nadam se da će biti pun stadion

Zadovoljan je Hajdukov predsjednik Marin Brbić što je njegova momčadi na prvom mjestu. U Poljud u subotu stižu, kako reče glasnogovornik Ante Bilić "gosti iz Maksimira".

- Vjerujem da ćemo ostati malo dulje na toj poziciji, stiže derbi s Lokomotivom, nadam se da će biti pun stadion, da ćemo ostati tamo gdje pripadamo. Hajduk je najveći hrvatski klub, na vrhu mu je i mjesto. Ujedno, Torcida slavi 63. rođendan, neka nam gromoglasnom podrškom daju krila. Još jednom molim, apeliram, da se suzdrže od pirotehnike, ubacivanja baklji u teren, a posebno od topovskih udara za koje ne znam čemu služe - kazao je Brbić.

Nije mogao, a ne osvrnuti se na posljednja zbivanja. Hajdukovog predsjednika odavno nije bilo u javnosti, posljednje vrijeme više se bavio brojkama.

- Moram spomenuti događaje u režiji HNS-a, koji se tiču Hajduka i regularnosti natjecanja. Odlukom izvršnog odbora promijenjene su propozicije kupa da bi se jednom klubu omogućilo da igra domaću utakmicu. Time je narušena regularnost natjecanja. Klub Rijeku ne bih želio dirati, ali evo još jednog slučaja. Hajduk je za one nemile događaje na Kantridi kažnjen s 200 tisuća kuna, a disciplinski sudac Krešimir Vlajčević nije nam obrazložio odluku. Prije dvije godine, nakon utakmice Hajduk - Dinamo u obrazloženju kazne Vlajčević je napisao da krivnju snosi organizator utakmice. Nečuveno je da gost plaća duplo veću kaznu. Ne pravdam navijače, osuđujem baklje, pirotehniku, ali organizator utakmice je kriv za to. Pa, što je Hajduk mogao napraviti da ne bude baklji kod navijača koji su autobusima dovedeni s Grobnikam navijače. A i ovi posljednji događaji, vežem ih za fair-play puno govore. Neretljak i Tadić, igrači na posudbi, nisu smjeli igrati za Zadar protiv Rijeke, time je direktno oštećen Split, jer će ti igrači odmorni čekati njihovu utakmicu. Vidite, naš Krešo Ljubičić u dresu Hrvatskog dragovoljca igrao je protiv nas - kazao je Brbić.

Stiglo je pitanje o podjeli moći na relaciji Zagreb - Rijeka.

- Rijeka i Dinamo su u dosta bliskim odnosima, a Hajduk će učiniti sve da se pokaže da je HNS naš zajednički savez. Ali, ovako ne ide. Evo vam primjer utakmica reprezentacije, Poljud nitko ne spominje. Tvrdi se da mi nemamo brojače, ali Maksimir nema krov. Pa, ljudi su s utakmice protiv Belgije odlazili i zbog loših uvjeta. Ma, ne može se djelovati u samo jednom pravcu, dugoročno to ne može biti dobro - kaže Brbić.

A onda je opleo po HNS-u. U Hajduku su poludjeli na delegiranje suca Bruna Marića za utakmicu protiv Lokomotive. Marića pristaše "bijelih", nakon one greške iz rujna 2011. godine kada on i pomoćnik Saša Fegeš nisu priznali gol Lendrića za pobjedu protiv Splita doživljavaju kao velike neprijatelje. Marić od te utakmice nije sudio bijelima. Ta utakmica je bila samo dodatak onom famoznom finalu Kupa iz 2009. godine kada je Marić Hajduku protiv Dinama isključio dva igrača i dosudio jedanaesterac.

- Političko sljepilo je da se Hajduku delegiraju takva dva suca, posebno jer je Marić recidivist. Ne želim kazati kako će suditi, ali nije bilo mudro u ovom trenutku ih delegirati. Zatečeni smo delegiranjem Marića, bit će dočekan zvižducima, nije on baš sudac za kojeg bismo rado da nam sudi. Nije bilo primjereno da se delegira, i to u duetu s Fegešom. Nije ovo pritisak, ne smatram da će Marić suditi nekorektno, ali jednostavno nije ga trebalo delegirati. Teško mi je reći bilo što unaprijed, sada je na njemu pritisak. Nije mu to trebalo napraviti - kazao je Brbić.

Inače, Hajduk se ove sezone ne žali na suđenje.

- Na suđenje ove sezone nemam primjedbi, greške se događaju poput one u Osijeku, ali generalno primjedbi nemam. Istina, malo je indikativno da se greške događaju na račun Lokomotivinim protivnika. Zahvaljujem Dušanu Kukiću koji je obećao da će biti korektno suđenje - rekao je Brbić.

Osvrnuo se i na detalj povratka Marija Pašalića s neuspješnih kvalifikacija U-19 reprezentacije.

- Nisu spavali cijelu noći, došli su u Zagreb u 4.30 ujutro i kombijem su prebačeni u Split. Pa, zar se nije moglo organizirati da ostane spavati u Zagrebu i odmori. Ma, i tu vam ima različitih aršina, mi smo bili bez Pašalića, prijetilo nam se kaznom ako ga ne pustimo. A kako se to Pjaca pojavio na utakmici Lokomotive protiv Istre, a isto je član mlade reprezentacije - pita se Brbić.

Za kraj je spomenuo zimski prijelazni rok. Na to ga je ponukao veliki interes za mladog Elvira Malokua na Svjetskom prvenstvu U-17 u Ujedinjenim arapskim emiratima.

- Bio bih najsretniji da mogu reći da će Maloku igrati u Hajduku još pet-šest godina. No, u ovom trenutku budućnost svih igrača Hajduka ovisi o potražnji. Neki od njih morat će na zimu biti u izlogu. Ne prodajemo mi zbog zarade, već zbog izlaza iz teške financijske situacije. Onog trenutka kad osiguramo dovoljno novca stat ćemo s prodajama - zaključio je Brbić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije