Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠ START HAJDUKA

Brbić: Ako klub loše stoji na tablici, prvi sam odgovoran ja

Marin Brbić
Foto: Pixsell
23.09.2014.
u 11:00

Statistika je netočan zbroj točnih podataka, da ne podržavamo Tudora onda ne bi bio trener, ističe predsjednik.

Pogled u bližu i dalju budućnost vrlo je jasan. Rijetko kada je Hajduk bio ovako bodovno loš u prvih devet kola otkako je Hrvatske lige. Odnosno, Igor Tudor je s 12 osvojenih bodova, učinkom 3-3-3, stigao u birano društvo. Takav start Hajduk je imao u sezoni 2005./06. i u sezoni 2009./10. No, Tudor ima jedan privilegij, samo je odradio tih prvih devet kola. U sezoni 2005/06 Ćiru Blaževića je zamijenio Ivan Gudelj, a 2009. godine umjesto Ante Miše stigao je najprije Ivica Kalinić, pa je onda došao i Edoardo Reja. Dakle, Tudor je "preživio" period kakvog nisu uspjeli ni Blažević, ni Miše.

Krivica je na cijelom klubu

– Smjene su, smatram, pogrešna politika. Mi smo pokazali da stojimo iza trenera, Tudor je tu već godinu i pol dana – kaže Hajdukov predsjednik Marin Brbić.

Naravno, nije to sve za usporedbe, Tudor igra ligu 10, doba Blaževića ili Miše bila su neka druga vremena. Ali, statistika je surova, mizeran bodovni učinak sve kazuje. A i nikada se nije dogodilo da je Dinamo nakon devet kola Hajduku bježao trinaest bodova. Usto, i Rijeka je bijelima pobjegla za devet bodova.

– Kako ono još zovu statistiku, netočan zbroj točnih podataka. Mi podržavamo trenera Tudora, da ga ne podržavamo, onda ne bi bio trener – kazao je Brbić.

Predsjednik bijelih sklon je nekoj kolektivnoj odgovornosti. Ne želi na Tudora.

– Ako klub loše stoji na tablici, onda je to krivnja cijelog kluba, a ja sam prvi odgovoran – kaže Brbić.

Ono što je nesporno, stanje na tablici nikoga ne zadovoljava.

Igračima novi ugovori

– Nisam zadovoljan bodovnim stanjem. Ali, to je tako, vidjeli ste kako su se neki bodovi prosuli. No, još uvijek smo treći. Imamo dobru momčad, nema straha za Hajduk. Upali smo u seriju slabih rezultat – rekao je Brbić.

U javnosti nije baš dobro odjeknula poruka da igrači koji ne potpišu nove ugovore sele na tribine. Taj potez usmjeren prema Antoniju Miliću, Avdiji Vršajeviću i Goranu Miloviću može se tretirati i kao ucjena.

– Ma koja ucjena, nije to baš tako. Možda se predsjednica Nadzornog odbora malo pregrubo izrazila. Razgovaramo sa svim igračima i nadam se da ćemo sa svima dogovoriti. A tko ne pristane na dogovor, vidjet ćemo. Smatram da ćemo se sa svima dogovoriti – kaže Brbić.

Osvrnuo se i na detalj o transferima. U financijskom planu Hajduk je na tom polju apsolutno zakazao, plan je bio zarada od 34 milijuna kuna, ostvareno je tek pola.

– Situacija na tržištu je takva da se radi malo srednjih transfera kakvima mi težimo. Razgovora je bilo puno, ali ništa od realizacije. Nismo zadovoljni time, nastojat ćemo to popraviti – rekao je Brbić.

Pohvalio se prihodima izvan transfera. Brbić smatra da je na tom polju Hajduk najuspješniji u Hrvatskoj.

– U prvih osam mjeseci napravili smo 30 milijuna kuna neto prihoda izvan transfera. Mislim da smo napravili više prihoda od svih klubova u ligi zajedno – zaključio je Brbić.

>> Nadzorni odbor želi mlade i Tudoru daje savršen alibi

Komentara 4

Avatar mihic
mihic
12:07 23.09.2014.

vama je belupo na 5 bodova to je Brbicu tvoja realnost.

SO
sonce
12:22 23.09.2014.

Brbiću samo tako dalje, biti će te prvi u drugi ligi.

SO
sonce
12:23 23.09.2014.

Kad počine fešta za prosute bodove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije