Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA SVJETSKI NASLOV

Brazilci skandiraju Miočiću da će protiv Werduma umrijeti u kavezu

Stipe Miočić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/7
14.05.2016.
u 17:46

Za obojicu je ovo najveći trenutak karijere. Za 38-godišnjeg Werduma jer pred svojom publikom mora dokazati da je vrijedan njihova obožavanja, a za 33-godišnjeg Miočića jer mu je ovo prva prilika da osvoji toliko željeni pojas prvaka.

Stipe Miočić, najbolji aktivni hrvatski MMA borac, večeras će u Curitibi biti pred najtežim ispitom karijere. Za naslov svjetskog prvaka teške kategorije u najjačoj svjetskoj organizaciji slobodne borbe (UFC), američki Hrvat borit će se u Brazilu protiv Brazilca. I to pred 45.000 gledatelja, pri čemu će cijeli stadion navijati za njegova protivnika Fabricija Werduma.

Skupa maska

Za obojicu je to ujedno najveći trenutak karijere. Za 38-godišnjeg Werduma jer pred svojom publikom mora dokazati da je vrijedan njihova obožavanja, a za 33-godišnjeg Miočića jer mu je ovo prva prilika da osvoji toliko željeni pojas prvaka. A znate kako je s takvim prilikama, neki je imaju samo jednom, a velika većina ih nikad i ne dočeka.

Od samog dolaska u Brazil Stipe se suočava s pritiscima svake vrste, pa je tako uz osmijeh morao otrpjeti i ružne povike gledatelja za koje je radio javni trening. A oni su skandirali “umrijet ćeš, umrijet ćeš”. Koliko god to bilo samo navijačko skandiranje, nije to ugodno čuti. No, Miočić se trudi sačuvati pribranost, što se vidjelo po njegovoj ozbiljnosti za vrijeme sučeljavanja s Werdumom koji se, za vrijeme poziranja, kreveljio u kamere.

Na pitanje što misli o Brazilčevoj ideji da, kada on bude ulazio u kavez, svi gledatelji stave na lice Werdumovu papirnatu masku, Miočić je kratko odgovorio:

– Skupa je to maska. Ja je ne bih kupio.

A mislio je Stipe zacijelo i da ta maska neće vrijediti puno nakon borbe za koju je uvjeren da će je dobiti. No, većina neutralnih promatrača u to baš i nije sigurna. Štoviše, većina njih ipak daje prednost Werdumu, i to ne samo zato što je kompletniji borac (strašno je unaprijedio svoj stand-up) nego i zato što se bori na domaćem terenu. A uz brazilske suce dobiti Brazilca u Brazilu znači da ste ga nokautirali ili ste bili iznimno nadmoćni.

Werdum voli glumiti

– U mojim očima Miočić nije kompletan borac i ja ću ga nokautirati nogom ili rukom, a možda ću ga završiti na podu. Želim završiti borbu što prije – poručio je Hrvatu bivši Cro Copov suvježbač.

– U ovoj je borbi puno stvari protiv Stipe. Bori se s prvakom na njegovu terenu, s jednim od brazilskih heroja. Vjerujem da se Stipe morao boriti s pritiskom cijeli tjedan, da je morao paziti gdje će otići na kavu, gdje će jesti. Morat će stvarno paziti na svoja leđa. Čeka ga doista strm uspon. Stipe borbu može dobiti jedino na nogama i zato mora što prije početi pogađati Werduma – ističe Stipin navijač Ben Rothwell, sudionik nedavne zagrebačke UFC-ove priredbe.

Ima Stipe i svoje adute, a to su jako dobro kretanje, brze ruke i gromoviti kratki udarci, pri čemu se mora paziti Werdumova koljena. No, ono što najviše mora paziti jest da ga ne povuče borba i da se ne zaleti na Brazilca na podu.

Jer, Werdum voli odglumiti da je uzdrman i tako namami protivnika u otvoreni gard iz kojeg se jako dobro brani, a nerijetko i završava borbe podčinjavanjem zahvaljujući svojim superiornim džiju-džicu zahvatima poluga i gušenja. 

>>Stipe Miočić 400 grama teži od Fabricija Werduma

Komentara 4

Avatar mojrodjo
mojrodjo
18:29 14.05.2016.

cuj brazilski suci.to nije bas u redu.ali ajmoo STIPE pojedi ga kod kuce neka placu. i da sramotna hrt rtl nova.... nije mogla otkupit prava. imate za 7 eur na fight ch live.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
18:42 14.05.2016.

Hoce li biti tv?U svakom slucaju uspjeh gospodinu Milcicu.

DH
dalibor.hren
08:10 15.05.2016.

I bio je na umoru, ali ne Stipe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije