Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ TO I KAŽNJENI...

Brazil i Argentina moraju odigrati utakmicu prekinutu zbog privođenja igrača

World Cup Qualifiers - Argentina v Brazil
Foto: PX Images/ABACA
1/3
14.02.2022.
u 19:17

- Nakon sveobuhvatne istrage i s obzirom na pravila koja su bila na snazi, Disciplinska komisija Fife odlučila je kako će se utakmica morati ponovno odigrati, a mjesto i vrijeme odigravanja bit će naknadno određeni.

Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je kako će Brazil i Argentina ipak morati odigrati svoju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a koja je prošloga rujna u Sao Paulu prekinuta u 5. minuti zbog ulaska brazilskih zdravstvenih djelatnika koji su tvrdili kako četiri argentinska igrača nemaju dopuštenje za boravak u Brazilu.

Prema tadašnjim zdravstvenim protokolima u Brazilu, četiri argentinska igrača koji igraju u engleskim klubovima, Emiliano Buendia, Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso i Cristian Romero, morali su pije izlaska na teren provesti dva tjedna u izolaciji, što nije bio slučaj.

- Nakon sveobuhvatne istrage i s obzirom na pravila koja su bila na snazi, Disciplinska komisija Fife odlučila je kako će se utakmica morati ponovno odigrati, a mjesto i vrijeme odigravanja bit će naknadno određeni - objavila je FIFA koja je financijski kaznila Brazilsku nogometnu konfederaciju sa 500.000 švicarskih franaka, a Argentinski nogometni savez sa 200.000 franaka jer nisu osigurali "mir i sigurnost".

I Brazil i Argentina već su osigurali plasman na SP u Kataru koji će se održati od 21. studenoga do 18. prosinca. Brazil je vodeći u južnoameričkim kvalifikacijama sa 39 bodova iz 15 susreta, dok je Argentina druga sa 35 bodova također iz 15 susreta. Slijede Ekvador sa 25, urugvaj sa 22 i peru sa 21 bodom iz po 16 odigranih dvoboja. 

Do kraja južnoameričkih kvalifikacijama ostala su još dva kola.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije