Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši treneri

Bravo! Sammir je to zaslužio, trebalo ga je i prije potjerati

'19.09.2013., Stadion Maksimir, Zagreb - Europska liga, skupina B, 1. kolo, GNK Dinamo - FC Cernomorec. Sammir.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
11.11.2013.
u 14:00

– Ne znam što je napravio, ali je očito da je Zoki Mamić sad sam vidio što se događa

Napokon se i to dogodilo, napokon su u Dinamu progledali, nabavili prave naočale i uvidjeli da je Sammir trula jabuka u košari i odlučili ga eliminirati za sva vremena. Neće za njim plakati nitko u svlačionici, gdje nije bio omiljen lik. Neće ni treneri, možda samo Zdravko Mamić, koji mu je vjerovao tolike godine, koji ga je čuvao, ali ga nije sačuvao. Sve je to kasno napravljeno, Sammira se moralo dovesti u red na vrijeme, a ne ga gurati u reprezentaciju, ili ga je trebalo izbaciti bez obzira na to što su u njemu vidjeli igrača koji će donijeti milijune eura.

– To se moralo dogoditi, Sammir je svojim ponašanjem odavno sam to tražio. No sad se sportski direktor spustio u svlačionicu, sad je Zoran Mamić trener i sam se uvjerio o čemu je riječ i odlučio se za normalan potez jer drukčije i ne možeš raditi – kazao je Ante Čačić koji je i sam imao iskustva s hirovitim Sammirom.

Zoran je vidio situaciju

– Nije bilo puno problema, izbacio sam ga iz momčadi i kaznio pred utakmicu sa Sheriffom. Dečko je neosporni talent, ali to nije pretočio u ozbiljan posao. On nikad nije spreman, svako malo, kad mu se ne radi, uhvati se za ložu, tetivu, leđa. A imao je prilika kao nitko nikad, koliko ga je samo Zdravko pazio. Žao mi ga je, ali to se moralo dogoditi, moralo se dogoditi davno prije i bilo bi bolje za sve. Ali, ponavljam, ne bi se ni sad dogodilo da Zoran nije trener i da se sam nije uvjerio u situaciju, da Sammir nije za Dinamo, ali i da kvari sve ostale. A u medijima se pisalo da Dinamo bez Sammira nije Dinamo i to mu je još davalo argumente za njegovo ponašanje – zaključio je Ante Čačić.

Žalili su se treneri Dinama i Zokiju i Zdravku, govorili im da Sammira treba ili natjerati na normalno ponašanje ili ga otjerati kad su vidjeli da se on promijeniti neće. Kad bi govorili “off the record”, rekli bi to i medijima. No sad je kap prelila čašu.

– Ne znam što je napravio, ali je očito da je Zoki Mamić sad sam vidio što se događa. Zoki je i sam rekao da stvari vidi drukčije sad kad je stalno s momčadi. I sad je očito procijenio da je za momčad i klub najbolje Sammira odstraniti – kazao je Branko Ivanković koji u posljednjem kratkom mandatu nije imao puno problema s Filhom, a upravo je Ivanković 2006. rekao da je taj dečko strašan igrač i da ga Dinamo treba uzeti.

– U 50 dana, koliko sam sad bio trener, Sammir samo dva treninga nije odradio kako treba i zato nije bio u konkurenciji za utakmicu s Rijekom. Ne, nikad nisam tražio da ga se izbaci, ali sam očekivao da na kraju sezone napravimo analizu, vidimo i učinke pojedinih igrača. No u svakom slučaju to je trebalo raščistiti, definirati ostaje li ili odlazi – veli Ivanković koji je kontrirao Zdravku Mamiću. Naime, gazda kluba rekao je da hrvatski treneri nemaju pojma.

Treneri žele dobro

– To nije točno, treneri su najbolji dio hrvatskog nogometa, bivši igrači, školovani ljudi koji 24 sata žive nogomet. No trenere treba i slušati jer oni žive s momčadi, momčadi i klubu žele najbolje jer sebi žele dobro dobrim rezultatima. I nije to sad samo stvar Sammira, trenere se omalovažava nepotrebno – zaključio je Tanac.     

Komentara 23

Avatar oracle5
oracle5
14:44 11.11.2013.

Ako bivši treneri sad govore BRAVO to samo znači da su svi odreda priznali da su beskičmenjaci kojima su drugi sastavljali momčad, uključujući i Štimca

HR
hrabrosrce
19:13 11.11.2013.

svi oni + mamići, štimac, jurčić, i svi oni komentatori sa htv-a, rtl-a i sl. da je to igrač za reprezentaciju. a svi su znali, posredno ili neposredno da je to igrač koji ima problematično ponašanje. i svi su se oni prodali da bi jedan čovjek strpao lovu u svoj džep. i nije meni do njihovog obraza kad im je takav, već do toga što su za džep tog čovjeka, bojeći se njegove moći, odlučili žrtvovati i nešto u što se svi kunu-dres nacionalnog tima.

DU
Deleted user
20:29 11.11.2013.

Jasno je meni da su treneri morali šutjeti zbog El Maminja, ali mi je nejasno zašto su novinari šutjeli sve ovo vrijeme, a poneki su čak puk uvjeravali da je Sammir veliki igrač, a momak je cijelu karijeru izvan forme. A najviše me zanima kada će se napraviti hajka na Mamića koji, čini mi se, sumnjivim načinima gura svoje igrače i u mladu i u seniorsku reprezentaciju. Istraživačko novinarstvo ulazi tamo gdje policija neće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije