Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
paraolimpijske igre

Budetić, Talić, Ristoski i Paović sigurni putnici u Rio

Sandra Paović (1)
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/5
22.11.2015.
u 18:39

Sandri Paović mogle bi se pridružiti još tri stolnotenisačice i jedan stolnotenisač, a lista se zatvara 31. prosinca ove godine.

Izvršni odbor Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) na svojoj 11. sjednici utvrdilo je listu evidentnih putnika na 15. paraolimpijske igre u Rio de Janeiru iduće godine.

Vizu za nastup na POI do sada su osigurali osvajači medalja na svjetskim i europskim prvenstvima atletičari Branimir Budetić, Zoran Talić i Mikela Ristoski te stolnotenisačica Sandra Paović. Međutim, konačna lista putnika u Brazil bit će mnogo veća jer svjetske liste po sportovima nisu zatvorene.

Sandri Paović mogle bi se pridružiti još tri stolnotenisačice i jedan stolnotenisač, a lista se zatvara 31. prosinca ove godine. U atletici ćemo putnike na POI doznati početkom travnja i u lipnju, a vizu za Rio osigurava jedno od prvih pet mjesta na svjetskog rang listi. U plivanju će putnici na paraolimpijske igre biti poznati do kraja siječnja sljedeće godine.

Budetić je na nedavnom svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Dohi osvojio zlatnu medalju s novim svjetskim rekordom u bacanju koplja u kategoriji slabovidnih sportaša. Mikela Ristoski je u Dohi osvojila zlato u troskoku s novim svjetskim rekordom, te srebro u skoku u dalj u konkurenciji atletičara s intelektualnim teškoćama, dok je Zoran Talić, također u konkurenciji sportaša atletičara s intelektualnim teškoćama bio drugi u skoku u dalj. Sandra Paović je u listopadu na Europskom prvenstvu u danskom Vejleu osvojila zlato.

Na posljednjim POI u Londonu 2012. godine nastupilo je 25 hrvatskih sportaša u pet sportova.

Članovi Izvršnog odbora HPO-a prihvatili su sklapanje Sporazuma o suradnji između Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka i Hrvatskog paraolimpijskog odbora, kada će se na ovim Igrama po prvi put u lipnju slijedeće godine natjecati studenti s invaliditetom u plivanju i stolnom tenisu, a HPO će imati status suorganizatora ovih natjecanja. 

>> Sandra Paović: Nastavljam raditi sama na sebi u Vukovaru!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije